Prvi spodrsljaj Reala v sezoni

Foto: Profimedia
Real je iz Bilbaa komaj izvlekel točko ter tako prepustil vodilno mesto v ligi Barceloni.
Oglej si celoten članek

Po treh zaporednih zmagah so nogometaši Real Madrida odigrali neodločeno 1:1 z Athletic Bilbaom ter tako prepustili 1. mesto na lestvici Primere Barceloni, ki ima še edina 100 % učinek.

Real bi na gostovanju v Bilbau lahko povedel že v 2. minuti, toda Luka Modrić se ni uspel izboriti za udarec po lepi akciji, ki se je začela celo pri vratarju Thibautu Courtoisu. Nato je do prve priložnosti prišel tudi domačin. Susaeta je streljal v bližnji kot, a je na srečo Belega baleta zgrešil cilj.

V 27 minuti pa se je prvič zatresla mreža, toda zadetek Asensia je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Isti igralec je imel nato tri minute kasneje priložnost, da znova premaga domačega vratarja, a je Unai Simon obranil močan udarec španskega zvezdnika.

Foto: Profimedia Real Madrid

V 32. minuti pa šok za Galaktike. Athletic je povedel z zadetkom Ikerja Muniaina, ki se je najbolje znašel v kazenskem prostoru Madrida ter iz bližine potisnil žogo v mrežo. S tem je okronal lepo akcijo Athletica, v kateri je sodelovalo kar 8 igralcev, ki je v 25 sekundah odigralo kar 11 podaj.

Do konca prvega polčasa bi lahko izid izenačil Modrić, a je poizkus najboljšega nogometaša lanske sezone obranil Simon.

V drugem polčasu so nogometaši Athletica močno zaostrili igro ter branili svoje vodstvo, še posebej po poškodbi prvega zvezdnika Muniaina. A je Real tu in tam le zapretil, kot na primer po strelu Garetha Balea, katerega je Simon nespretno odbil, a se nato izkazal z vrhunsko obrambo po strelu Sergia Ramosa.

Foto: Profimedia Real Madrid

Za zelo dobro potezo pa se je izkazala menjava Juliena Lopeteguija, ki je v 61. minuti v igro namesto Modrića poslal Isca. Slednji je namreč že čez dve minuti izenačil po krasni akciji, kjer je najprej Toni Kroos z dolgo žogo našel Balea, ki je iz prve odigral za Isca, kateri je z glavo rutinsko premagal izjemnega Simona.

Isco pa bi lahko svojo dobro predstavo kronal še z zmagovitim zadetkom, ko se je v 69. minuti znašel iz oči v oči z Athleticovim vratarjem, a se je Simon ponovno izkazal. Do konca tekme so imeli svojo priložnost tudi še Baski, a je bil strel Susaete v 71. minuti blokiran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.