Prvi spomladanski poraz Olimpije

Foto: Žurnal24 Olimpija je zabeležila svoj prvi poraz v spomladanskem delu. (Foto: Nik Rovan)
Nogometaši Olimpije se v samostojni Sloveniji s Kopra še nikdar niso vrnili z zmago. In tako je tudi po 33. kolu Prve lige. Na Bonifiki so z 2:1 slavili kanarčki, ki so zmajem prizadejali prvi spomladanski poraz.
Oglej si celoten članek
Severnoprimorski derbi je postregel s kopico zadetkov, med njimi so bili tudi zelo lepi, a točke na tej tekmi niso bile "odločilnega" pomena za nikogar. Gorica po eni strani praktično nima več možnosti za evropska tekmovanja, po drugi pa je v varnem zavetju sredine lestvice. Zadnje Primorje pa ima kljub porazu še teoretične možnosti za osvojitev osmega mesta, a kaj, ko bo skoraj zagotovo izgubilo boj za licenco v prihodnji tekmovalni sezoni.

Z dvema zadetkoma je za veselje Primorcev poskrbel Damir Hadžić, medtem ko je edini zadetek za zmaje zabil Adnan Bešić. Tekma je najverjetneje že dala odgovor, kdo bo sezono zaključil na tretjem mestu. Koprčani imajo tako pred nadaljevanjem štiri točke prednosti pred Ljubljančani.

Prvi polčas je postregel z lepim in dinamičnim nogometom: terensko premoč so nogometaši Olimpije kronali v 19. minuti, ko je zadel Adnan Bešić. Ljubljančani so dolgo časa kombinirali okoli vrat Koprčanov, po slabem strelu Aneja Lovrečiča je žoga prišla na noge Bešića, ki je zabil za 1:0. Ko je že kazalo, da se bo prvi polčas končal z vodstvom zmajev, pa je prav v zadnji akciji prvega dela po Vassiljevi podaji s kota zadel Damir Hadžić.

Tudi v drugem delu so nogometaši Olimpije imeli terensko premoč, toda do drugega zadetka v Kopru, kjer so nazadnje zmagali leta 1987, jim ni uspelo priti. Zato pa so se zmage in najverjetneje končnega tretjega mesta v Prvi ligi razveselili kanarčki, ko je še drugič udaril branilec Hadžić. Podajo v kazenski prostor je naprej zgrešil Mitja Brulc, nato pa je z glavo Hadžić spretno ugnal gostujočega čuvaja mreže. Gostje so v preostanku tekme poskušali priti do izenačenja, še najlepšo priložnost pa je prav v zadnji minuti tekme imel Peter Stojanovič, toda ob strelu od daleč se je izkazal domači vratar Igor Nenezić, ki je v vratih zamenjal poškodovanega Ermina Hasiča.

Domžalčani še naprej trdno držijo drugo mesto v svojih nogah. Danes so po zaslugi odličnega začetka tekme, ki jim je omogočil lažje nadaljevanje in nadzor nad potekom dogodkov, premagali šestouvrščene Velenjčane, kar je bila njihova četrta zaporedna zmaga. Po njej imajo 64 točk ali le štiri manj od vodilnega Maribora. Do konca prvenstva so še tri kola.

Remi Maribora proti Celju
Mariborski
nogometaši so načrtovali tri, iz Celja pa se vračajo z eno točko. Kljub temu ostajajo glavni pretendenti za prvo mesto v državnem prvenstvu. Po začetnem otipavanju moči so prvi zapretili Celjani, v izjemni priložnosti pa se je znašel Ivan Firer, ki je v kazenskem prostoru odvzel žogo branilcu Jovanu Vidoviću, njegov strel pa je zletel mimo desne vratnice.

Deset minut kasneje je bilo znova nevarno pred mariborskimi vrati, potem ko je Dominik Beršnjak s 25 metrov sprožil močan strel po sredini, ki ga je gostujoči vratar Matej Radan ob manjši nerodnosti vendarle ubranil. Do konca polčasa se je na celjski zelenici odvijal izenačen boj, z izjemo nenatančnega strela z glavo Marka Krajcerja v sklepnih trenutkih pa si nobena ekipa ni priigrala izrazite priložnosti.

V drugi polovici tekme so najprej zapretili domači nogometaši, obakrat pa se je v glavni vlogi znašel Zoran Pavlovič. Nekdanji slovenski reprezentant in igralec mariborskega kluba je najprej s 40 metrov zadel prečko, le nekaj minut potem pa po prostem strelu sprožil oster strel, ki Radanu ni povzročil nobenih preglavic. 

Lestvica:
1. Maribor 68 točk

2. Domžale 64
3. Luka Koper 56
4. Olimpija 52
5. Gorica 44
6. Rudar 41
7. CM Celje 36
8. Nafta 33
9. Triglav 32
10. Primorje 26 (
2 točki)

PrvaLiga, 33. kolo:

CM Celje : Maribor 0:0
RK: Berič (71/Maribor), Filipović (91/Maribor); Bezjak (76/CM Celje), Gobec (91/CM Celje)

Triglav : Nafta 4:0 (3:0)
Stojnić (6), Redžić (10, 37), Pirc (92)

Primorje : HiT Gorica 2:3 (2:1)
Ihbeisheh (15, 40); M. Mevlja (19), Demirović (50/11-m), Galešić (58)

Luka Koper : Olimpija 2:1 (1:1)
Hadžić (45, 58); Bešić (19)

Domžale : Rudar Velenje 2:0 (2:0)
Zatkovič (4), Juninho (25)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.