Prvi test za bronaste šampione

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski rokometaši bodo v začetku meseca maja nadaljevali kvalifikacije za nastop na EP 2018. Prvi nasprotnik bo vodilna ekipa skupine 5.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo po svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je osvojila bronasto kolajno, prvo akcijo imela v začetku maja, ko se bo z Nemčijo pomerila v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018.

Prva medsebojna tekma bo 3. maja v Ljubljani, druga pa 6. maja na stadionu Gerry Weber v Halleju.

Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši izbrani vrsti iz skupinskega dela tekmovanja, Slovenijo pa sredi junija čakata še dve preizkušnji. S Švico se bo pomerila v gosteh, s Portugalsko pa na domačih tleh.

Po dveh odigranih krogih v skupini 5 vodi Nemčija, ki je zbrala vse štiri točke, na drugem mestu pa je Slovenija s tremi. Portugalska je osvojila točko, Švica pa je brez njih.

Varovanci Veselina Vujovića so na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja prepričljivo premagali Švicarje, na drugi pa so imeli ogromno težav s Portugalci, proti katerim so si točko priigrali šele v izdihljajih obračuna.

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.