Prvi trening Barrichellu, drugi Alonsu

Foto: Žurnal24 Fernando Alonso je pokazal, kdo je gospodar na španskih tleh.
Dirkači formule 1 so opravili oba prosta treninga pred nedeljsko dirko za VN Evrope v Valencii. Prvi trening je pripadel Brazilcu Rubensu Barrichellu, na drugem pa je bil najhitrejši Fernando Alonso.
Oglej si celoten članek
 

VN Evrope, 2. trening

1. Alonso 1:39.404
2. Button +0.774
3. Barrichello +0.805
4. Rosberg +0.981
5. Nakajima +1.099

Španski dirkač Fernando Alonso (Renault) je bil najhitrejši na današnjem drugem treningu pred VN Evrope v domači Valencii. Nekdanji dvakratni svetovni prvak je premagal vodilnega v SP Britanca Jensona Buttona (Brawn-Mercedes), tretji čas je dosegel Buttnov moštveni kolega Brazilec Rubens Barrichello, ki je bil najhitrejši na prvem prostem treningu. Drugi in tretji čas prvega treninga sta dosegla voznika McLaren Mercedesa, Finec Heikki Kovalainen in svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton.

 

VN Evrope, 1. trening

1. Barrichello 1:42.460
2. Kovalainen +0.176
3. Hamilton +0.194
4. Button +0.614
5. Vettel +0.628

Dirka v Valencii je 11. preizkušnja sezone 2009 ter prva po poletnem tritedenskem premoru, ko moštva niso smela opravljati niti testov. V Španiji bi pri Ferrariju moral nastopil tudi največji zvezdnik tega športa Michael Schumacher, ki pa je vrnitev po treh letih v pokoju zaradi bolečin v vratu preklical. Namesto Felipeja Masse (Brazilec še okreva po poškodbi na kvalifikacijah dirke v Budimpešti) bo v Valencii tako dirkal testni voznik Luca Badoer; na prvem treningu je bil zadnji, na drugem pa je premagal le Španca Jaimeja Alguersuarija in svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. V Valencii je prvič v formuli 1 nastopil Francoz Romain Grosjean, ki je v ekipi Renault zamenjal nedavno odpuščenega Brazilca Nelsona Piqueta mlajšega. Na uvodnem treningu je 23-letni dirkač dosegel 17. čas, na drugem je bil 13.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.