"Prva Vuelta, na kateri smo imeli vse pod nadzorom"

Foto: Epa
Foto: Epa
V nizozemski ekipi so zelo ponosni na uspeh Primoža Rogliča.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je z zmago na zaključnem kronometru postavil piko na i tretji zaporedni lovoriki na dirki po Španiji. Član nizozemske ekipe Jumbo-Visma je šele tretji kolesar v zgodovini, ki je nanizal tri zaporedne zmage na Vuelti (2019, 2020, 2021), ter četrti z vsaj tremi skupnimi zmagami na dirki po Španiji.

Roglič se je tako izenačil s Špancem Albertom Contadorjem (2008, 2012, 2014) in Švicarjem Tonyjem Romingerjem (1992, 1993, 1994), pred njim pa ostaja samo še rekorder, Španec Roberto Heras (2000, 2003, 2004, 2005).

Foto: Print Screen Grischa Niermann Po še ni prepričljivi predstavi slovenskega asa so vtise strnili tudi v njegovi ekipi. "Čudovito je Vuelto končati na takšen način," je povedal športni direktor Grischa Niermann. "Vedeli smo, da bo Primož velik favorit v vožnji na čas. Vseeno je moral zavihati rokave, da je uspel zmagati kronometer. Sijajen dan. Imeli smo močno ekipo. Če se ozrem po zadnjih treh Vueltah, smo imeli letos prvič vse pod nadzorom skozi celotno dirko. Dobro smo se odrezali. Tri zaporedne zmage so res nekaj posebnega," je dodal.

Občudovanje je izrazil tudi generalni direktor moštva Richard Plugge. "Zadnji tedni so me navdajali s ponosom. Videli smo zelo močno ekipo. Nadzirali smo potek dirke. Res sem ponosen na to, kako močno ekipo imamo. Primož je eden od peščice kolesarjev, ki so trikrat osvojili Vuelto. Ne pozabimo, da so le redki sposobni zmagati na tritedenski dirki, zato smo zelo veseli, da nam je ponovno uspelo. Zmag se nikoli ne naveličaš. Letos smo spet ena izmed najboljših ekip na svetu. Še vedno imamo prostor za napredek, zato bomo nadaljevali s trdim delom," je napovedal Plugge.

Foto: Reševalni pas/Twitter Richard Plugge in Primož Roglič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.