Prvo štartno mesto Raikkönenu

Foto: Žurnal24 Kimi Raikkönen bo štartal s prvega mesta.
Končane so kvalifikacije za veliko nagrado Belgije.
Oglej si celoten članek

Dirkača Ferrarija sta najbolje opravila z današnjimi kvalifikacijami pred nedeljsko VN Belgije, letošnje štirinajste preizkušnje za točke svetovnega prvenstva. Na dirkališču v Spa-Francorchampsu je bil najhitrejši Finec Kimi Raikkönen, drugo mesto pa je zasedel njegov moštveni kolega iz Brazilije Felipe Massa (+0,017). Druga štartna vrsta je rezervirana za dirkača moštva McLaren-Mercedes: tretje mesto je osvojil Španec Fernando Alonso (+0,097), četrto pa Britanec Lewis Hamilton (+0,412).

Svetovni prvak v formuli 1 Fernando Alonso je dejal, da pričakuje popolno pomoč McLarna pri njegovem tretjem naskoku na vrh kljub dejstvu, da je bil vpleten v vohunsko afero, ki je svoj epilog dobila v preteklih dneh.

"Nisem zaskrbljen. Sem samozavesten in zadovoljen kako se moštvo obnaša v teh težkih trenutkih. Vedno so govorili, da bodo storili vse, da bi zmagovali in da bi pomagali obema dirkačema, da bi osvojila prvenstvo," meni Alonso, ki v skupni razvrtitvi štiri tekme pred koncem za moštvenim kolegom zaostaja za tri točke.

Fia je zaradi vpletenosti v vohunsko afero McLarnu na zasedanju v Parizu v četrtek odvzela vse letošnje točke, poleg tega pa mora plačati 100 milijonov dolarjev kazni.
 V skupni razvrstitvi vodi Hamilton z 92 točkami, drugouvrščeni Alonso zaostaja za tri, tretjeuvrščeni Raeikkoenen pa je zbral 74 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.