PSG položil orožje v Bordeauxu

Foto: Žurnal24 gourcuff
Nogometaši Lyona so v 20. kolu Ligue 1 le remizirali z Lorientom (1:1). Marseille je na gostovanju premagal Auxerre z 2:0. Derbi kola se je končal z visoko zmago Bordeuaxa.
Oglej si celoten članek
 

Francija, 20. kolo

Auxerre : Marseille 0:2
Monaco : Nantes 1:2
Sochaux
: St. Etienne 1:0
Le Havre : Toulouse 0:1
Lyon : Lorient 1:1
Rennes : Grenoble 1:0
Bordeaux : PSG 4:0

Preloženo:
Nancy : Nice
Le Mans : Lille
Valenciennes : Caen

Nedeljski derbi kola je minil v znamenju nogometašev Bordeauxa , ki so povedli že v deseti minuti, ko je po podaji s prostega strela z glavo zadel Souleymane Diawara . Varovanci Laurenta Blanca so vodstvo podvojili v 35. minuti, ko je po težki podaji Mathiea Chalmeja iz neposredne bližine uspešno zaključil akcijo Fernando Cavenaghi .  V drugem polčasu je v 71. minuti z najlepšo akcijo sezone v Ligue 1 zablestel Yoann Gourcuff . Francoski reprezentant, ki je sicer član Milana, je sprejel žogo s hrbtom obrnjen proti vratom, se orbil, preigral dva branilca  PSG-ja , nato pa zaključil s prefinjenim strelom.  22-letnik je bil po izjemni akciji zamenjan, gledalci pa so ga nagradili s stoječimi ovacijami. Tri točke gostiteljev je iz bližine tri minute pred koncem potrdil Fernando. Po tekmi je trener Blanc dejal: "Z videnim sem zelo zadovoljen. Preštudirali smo igro nasprotnika in mu dovolili malo prostora." Branilec PSG-ja Sammy Traore pa je povedal: "Prišli smo po točko, a doživeli boleč poraz. Še naprej ostajamo zelo ambiciozni, a se zavedamo, da nas čaka še veliko dela."

Karim Benzema je pomagal do zadetka Edersonu. © Reuters

 
Sobotno srečanje na Gerlandu so bolje začeli nogometaši Lyona , ki so povedli v deveti minuti, ko je po strelu Karima Benzemaja in odboju žoge iz neposredne bližine zadel Ederson . Lorient je odgovoril pred odmorom, ko je po nizki podaji Marame Vahirue s peto zadel Fabrice Abriel . V drugem polčasu sta bila najbližje zadetku gostujoča nogometaša Kevin Gameiro and Gabriel Obertan , a se je v vratih udeležencev osmine finala Lige prvakov izkazal Hugo Lloris . Sedemkratnim prvakom poleg Bordeauxa na lestvici za ovratnik diha vse boljši Rennes, ki je tokrat z zadetkom Moussa Sowa pred domačimi gledalci odpravil Grenoble. Gostitelji so tako ostali neporaženi že kar na 18 zaporednih tekmah v francoskem prvenstvu. Ob zmagi Marseilla sta na vročem gostovanju pri Auxerru izkazala napadalec Mamadou Samasa in vezist Mathieu Valbuena . Omenimo še zmago Sochauxa pred domačimi gledalci proti St. Etiennu . Za varovance Francoisa Gillota je edini zadetek v osrednjem delu drugega polčasa po podaji Michela Isabeya s kota zabil Damien Perquis . Bojan Jokič je odigral celotno srečanje,  Valter Birsa  pa je obsedel na klopi. Tri tekme so bile zaradi pomrznjenega igrišča preložene.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.