Psihološke brazgotine hujše od fizičnih

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je na olimpijski progi v Pyeongchangu oddala resno kandidaturo za odličja na zimskih OI leta 2018.
Oglej si celoten članek

Dva treninga, dva najhitrejša časa je rezultat, ki ga je pred generalko za olimpijske igre zabeležila Lindsey Vonn.

Rekorderka po številu zmag na tekmah za svetovni pokal (77) v ženski konkurenci - več zmag od nje je sicer dosegel legendarni Ingemar Stenmark (86) - je bila na obeh treningih hitrejša od slovenske šampionke Ilke Štuhec, ki si lahko že v soboto zagotovi drugi mali kristalni globus v letošnji sezoni.

''Proga mi je zelo všeč,'' je povedala Vonnova, uradna ambasadorka olimpijskih iger 2018. ''Ni popolna, a še zmeraj čudovita. Ko se bo sneg utrdil, bo dokaj hitra in izjemno zabavna,'' je dodala 32-letnica.

Vonnova je nekdanja olimpijska prvakinja v smuku (2010), v Sočiju (2014) pa ji je obrambo naslova preprečila poškodba. Ob njeni odsotnosti sta se zlatega odličja veselili Tina Maze in Švicarka Dominique Gisin.

''Poškodbe so bile zelo naporne in stresne. Psihološko je težje kot fizično. Osem let sem trdo garala, da se vrnem na olimpijske igre,'' je dodala ameriška zvezdnica.

V soboto bo v Peyongchangu na sporedu smuk, v nedeljo pa superveleslalom. Obe tekmi se bosta začeli ob 3. uri po slovenskem času.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Mikaela Shiffrin ne bo nastopila, tako da bi Štuhčeva lahko še začinila dvoboj za veliki kristalni globus, a glede na število tekem v tehničnih disciplinah, ki so predvidene do konca sezone, bo preobrat pri vrhu sila težko izvedljiv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.