Pume snedle galske peteline

Foto: Žurnal24 Argentina slavi svoj največji uspeh v zgodovini rugbija.
Argentina je v tekmi za tretje mesto na 6. svetovnem prvenstvu v ragbiju na Parku Princev premagala gostiteljico Francijo kar s 37:10. To je doslej največji uspeh Pum. V pričakovanju velikega finala.
Oglej si celoten članek
 

SP, tekma za 3. mesto

Argentina : Francija 37:10

Argentina je prvenstvo končala tako, kot ga je začela. Z zmago. Spet proti Franciji . Pume so galske peteline snedle že na otvoritveni tekmi, takrat je bilo 17:12. Tokrat pa še bolj ponižale tekmece, ki so bili povsem izgubljeni. Nadigrani. Ponižani. Felipe Contepomi , ki je tudi nominiran za najboljšega igralca leta na svetu, je dosegel 19 točk ter zadel dva od petih uspešnih napadalnih poskusov Argentincev. Južnoameričani so tako še šestič v zadnjih sedmih tekmah premagali Francoze, osvojili bronasto kolajno in dosegli največji uspeh v zgodovini.


Felipe Contepomi je v tekmi za 3. mesto dosegel več kot polovico točk Argentine. © AFP

 
Toda ta zmaga v tekmi za 3. mesto je bolj slaba tolažba za Argentino, ki je v polfinalu morala priznati poraz proti Južni Afriki. A vendarle potrditev, da gavči sodijo med najboljše reprezentance sveta. Kar so med drugim z zmagama nad Irsko in Škotsko nedvomno dokazali. Kolajna je tudi lepo darilo za trenerja Marcela Loffredo , ki se seli na klop angleške ekipe Leicester Tigers. Poslavlja se tudi njegov francoski kolega. Bernard Laporte bo zasedel kar mesto v francoski vladi. Bržkone pa so svojo zadnjo reprezentančno tekmo na Parku Princev, ki slovi kot hram francoskega ragbija, odigrali tudi nekateri igralci, kot recimo 34-letni Raphael Ibanez .

V soboto se bosta ob 21. uri na Stade de Franceu v velikem finalu pomerili Anglija , branilka naslova, in Južna Afrika . Pred šestimi tedni so Afričani zmagali kar s 36:0. Toda to bo nova tekma. Ali tudi nova zgodba?
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.