Pungartnik: Celje je moj klub

Foto: Žurnal24 Roman Pungartnik, za katerega se zdi, da mu leta ne morejo do živega, zapušča Gu
Gummersbach je Pungijeva četrta nemška postaja, v Ligi prvakov pa bo prvič igral proti Celjanom in prvič bo začutil vzdušje v dvorani Zlatorog.
Oglej si celoten članek
Roman Pungartnik je pri 36 letih kot staro vino. Leta mu ne morejo do živega: še vedno je odlično pripravljen, pa tudi svoje moči podprt z izkušnjami troši bolj modro. "Leta v športu niso pomembna. So le dobri in slabi igralci. S treningom lahko nadoknadiš, kar izgubiš z leti, drugo opravijo izkušnje. Delati moram dvakrat toliko kot mladci, se pa še vedno počutim mladega," pravi Pungi, ki bo v Ligi prvakov (LP) v nedeljo prvič igral proti Celjanom.


Roman Pungartnik se je dobro privadil na Nemčijo. © VfL Gummersbach

 
Raje s kom drugim
"Če bi bilo odvisno od mene, se s Celjani raje ne bi srečal. Celje bo vedno moja ekipa, čeprav trenutne ekipe ne poznam, saj nisem z njo nikoli treniral niti igral, poznam pa vse iz vodstva kluba. Prijetno bo spet srečati prijatelje in poklepetati z njimi," Pungartnik ne skriva, da mu srce še vedno bije za grofe, pa čeprav je bil leta 2002 dobesedno prisiljen oditi v tujino, ko v Celju z njim niso želeli podaljšati pogodbe. "Je pač bilo tako. Pogodba mi je potekla in nismo je podaljšali. Tako sem vsaj lahko uresničil željo po igranju v tujini, ki prej ni mogla priti na plan. Celje je bil vendar evropski klub, vse je bilo urejeno in takrat sem bil zadovoljen," pravi levokrilni rokometaš Gummersbacha, ki je v dveh letošnjih nastopih v LP vknjižil dve zmagi proti Valurju in Veszpremu ter zabil devet golov. V odlično organiziranem Gummersbachu se z družino počuti odlično: "Klub je organiziran na zelo visoki ravni, ima dolgo tradicijo, tako da je v tem pogledu zelo podoben Celju. Tudi družina se je dobro vključila, hčerka se je navadila na nemško šolo, sam pa tako ali tako nisem imel prevelikih težav s prilagajanjem. Za piko na i so se izboljšali še rezultati in sedaj je vse v najlepšem redu."

 
 

Športniki se ne delimo na stare in mlade, pač pa na dobre in slabe.

Roman Pungartnik

 
Bil je na večini tekem Celja v Nemčiji
Zamer do svojega matičnega kluba pa ne goji: "Bil sem na veliki večini tekem, ki jih je Celje odigralo v Nemčiji in na Danskem. Mogoče je razlog tudi to, da so se Celjani srečevali s klubi s severa Nemčije. Obiskal sem jih dan pred tekmo, bil tudi na tekmi, ohranjal sem stike s funkcionarji iz kluba, tudi z igralci sem še vedno v stikih. Najlepše od vsega tega pa je, da sem se v tujini srečal s Slovenci, ki so mi pripovedovali o rokometnem dogajanju v Sloveniji."

Nemške postaje
Gummersbach je po Wilhelmshavenerju, Kielu in Hamburgu četrti nemški Pungijev klub. Lani, ko so Celjani z Gummersbachom odigrali dve tekmi (zmaga in poraz), je bil še v Hamburgu. O tujini pravi: "Tujina je odlična izkušnja. Na tujem sem lahko preverjal, kje smo v Celju grešili, in se poskušal čim več naučiti. Ta izkušnja me je obogatila. Mogoče bi moral oditi še prej."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.