Pušnik: Kapo dol fantom

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Trener Olimpije je dosegel zgodovinsko zmago za klub, ki je prvič na ligaški tekmi po napredovanju iz nižjih lig ugnal velike tekmece. Šimundža: "Nismo bili pravi!"
Oglej si celoten članek

Marijan Pušnik se je po vsega nekaj mesecih na čelu ljubljanske Olimpije vpisal v folkloro kluba iz prestolnice, potem ko je njegova ekipa kot prva po letu 2004 z zeleno-belo barvno kombinacijo slavila na zelenici velikega rivala Maribora (0:3). Pušnika sta na dvoboju z njegovimi nekdanjimi delodajalci razveselila Ezekiel Henty in kapetan Andraž Šporar, ki je po dveh prekrasnih zadetkih Nigerijca dokončal delo v drugem polčasu, ko je Maribor že igral brez izključenega Abela Giglija.

Toda stratega "zmajev" kljub prepričljvi zmagi ni ponesla evforija. "Najprej čestitke mojim fantom. Res so do potankosti izpolnili tisto, kar smo si zadali pred tekmo," je v prvem intervjuju po tekmi za Kanal A dejal Pušnik. "Dobro smo držali blok in bili zelo nevarni v protinapadih. Henty je bil spet zelo nevaren, prav tako kot ostali fantje, ki so omogočili našim napadalcem, da si ustvarjajo priložnosti. A to še ni to, kar sam pričakujem, še vedno preveč zadržujemo žogo, še vedno je veliko taktičnih napak, a počasi se dvigujemo."

"Toda danes je čas za slavje, vsaka zmaga v Ljudskem vrtu je sladka. Čestitke gledalcem - tako Violam kot Green Dragons za odlično kuliso -, sodnikom za odlično sojenje, mojem fantom pa še enkrat - kapa dol! Henty? Ekipa je tista, ki zmaguje, nekdo mu je moral žogo podati in nekdo je moral garati v obrambi, da je lahko on prišel do žoge, je pa jasno, da je fant izredno fizično sposoben, danes pa je tako kot na prejšnji tekmi opravil svoje," je zaključil trener Ljubljančanov.

Če je lahko Pušnik užival na mariborskem dežju, je kislo vreme tudi najbolje opisalo vzdušje v taboru lanskoletnega udeleženca skupinskega dela Lige prvakov, pri katerem Ante Šimundža tokrat ni dočakal reševalne akcije kapetana Marcosa Tavaresa, vprašanje pa je, če bo kot trener Maribora dočakal naslednjo ligaško preizkušnjo. "Definitivno noben poraz na derbiju proti večnemu tekmecu Olimpiji ni dobrodošel, nikakor ne, še posebej pa ne pred našimi navijači in domačim stadionom," je bil pred kamerami slovenske komercialne televizije redkobeseden Šimundža.

"Danes nekako nismo bili pravi, Olimpija je to izkoristila in še nekatere situacije, ki so se odprle, niso šle v našo korist, tako da je bila danes povsem zaslužena zmaga Olimpije. Kaj sem povedal igralcem? To je naša stvar ... Enostavno - da je treba dati glave gor, da se pač takšne reči dogajajo, da pridejo takšne situacije, nam pa ostane le, da se bolje pripravimo na naslednje nasprotnike," je še menil Šimundža.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.