Puyol: Martinu zvesti do groba

Foto: EPA
Foto: EPA
Kapetan Barcelone Carles Puyol je stopil v bran trenerju Gerardu Martinu in dejal, da so za slab(š)e rezultate na domačih in evropskih zelenicah v enaki meri odgovorni tudi nogometaši.
Oglej si celoten članek

Barcelona je po porazu proti Atlético Madridu (0:1) izpadla v četrtfinalu Lige prvakov, sol v rano pa je vtrl presenetljiv ligaški poraz z Granado (0:1), ki je Barço potisnil na tretje mesto lestvice španske Primere División.

Levji delež kritik je padel na trenerja Gerarda Martina, ki bo po poročanju španskih medijev julija ostal brez trenerskega stolčka. Takoj so se pojavile špekulacije o tem, kdo bi na Camo Nouu lahko nasledil Argentinca, med glavnimi favoriti pa sta Jürgen Klopp (Borussia Dortmund) in Joachim Löw (nemška reprezentanca).

Carles Puyol se je na tiskovni konferenci zavzel za argentinskega stratega in poudaril, da so rezultati odgovornost celotne ekipe. ''Ekipa smo in vsi nosimo del krivde,'' je povedal španski branilec, ki okreva po poškodbi. ''Lažje je napasti trenerja kot 25 igralcev, vendar se zavedamo, da je odgovorna celotna ekipa. Proti Granadi smo poskusili vse. Imeli sem več čistih priložnosti. Morali bi zmagati, a se ne izteče vedno po pričakovanjih,'' je dodal Puyol, ki je nedavno sporočil, da po koncu sezone zapušča Blaugrano.

Martino ima z Barço sklenjeno dveletno pogodbo, ki vsebuje klavzulo, s katero imata obe strani pravico, da predčasno prekineta sodelovanje. In prav na to namigujejo španski mediji. ''Do izteka pogodbe ima še eno leto. Zaupamo vanj. Če se bo s klubom dogovoril za nadaljevanje, mu želim vso srečo. Meni se zdi dober trener. Zvesti mu bomo do groba in on nam,'' je povedal 36-letnik.

''Ne dvomite v Messija''

Na udaru se je znašel tudi Lionel Messi, ki na četrtfinalnih tekmah Lige prvakov in ligaškem obračunu z Granado ni zatresel mreže. ''Če v koga ne smemo dvomiti, potem je to Messi. On je najboljši v zgodovini in nikoli ga ne smete odpisati. Če bi zadel s prostega strela, bi se zdajle drugače pogovarjali. Zaupamo vanj in cenimo vse, kar je in kar bo naredil za nas,'' je zaključil Puyol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.