Puyol: "Še ena takšna sezona in končam kariero"

Foto: EPA
Foto: EPA
Po več mesecih medijskega molka sta se v petek na novinarskih konferencah v Barceloni pojavila tako vratar Víctor Valdés kot branilec Carles Puyol. Valdés se je opravičil za skrivalnice in pojasnil razloge, zaradi katerih namerava v katalonski prestolnici ostati le do leta 2014, Puyol pa je razjasnil ozadje svoje nenadne operacije kolena.
Oglej si celoten članek

"Temu klubu dolgujem vse," je med drugim na novinarski konferenci, kjer so ga spremljali tudi soigralci Carles Puyol, Xavi Hernández in Andrés Iniesta, vsi kapetani Barcelone, dejal vratar Víctor Valdés.

Po težko pričakovanem nastopu vratarja je kasneje pred medije stopil tudi Puyol, ki je zatrdil, da bo ob še eni sezoni, kakršna je bila letošnja, ko so ga pestile številne poškodbe, močno razmislil o svoji prihodnosti na Camp Nouu.

"Dvomim, da bi lahko zdržal še eno takšno sezono s toliko poškodbami, kakršne sem imel letos," je dejal dolgoletni branilec katalonskega ponosa. "Če se bodo težave nadaljevale tudi naslednjo sezono, potem bom moral končati kariero. Ampak takšne reči se v nogometu dogajajo."

Serija poškodb močno načela kapetana

35-letni španski reprezentant je izpustil obrambo evropskega naslova na Euru 2012, potem ko je lani maja prestal operacijo desnega kolena, avgusta pa si je na drugi ligaški tekmi sezone zlomil ličnico. Septembra so ga izdali kolenski ligamenti, oktobra pa si je na tekmi Lige prvakov proti Benfici izpahnil komolec.

Težave s kolenom so še naprej prekinjale njegovo sezono 2012/13, nato pa je po tekmi s Paris Saint-Germainom v četrtfinalu Lige prvakov nenadoma prestal operacijo, za katero se je dolgo časa celo govorilo, da jo je speljal brez vednosti kluba. Puyol je na petkovi novinarski konferenci zatrdil, da je bil klub vedno obveščen o vsem, tudi o operaciji.

Ni pravi trenutek za pogovor o reprezentanci

"Moj cilj je biti stoodstotno pripravljen za novo sezono. Želim si izpolniti tri leta, ki so mi še ostala v pogodbi. Upam, da bom igral do 40. leta in se tukaj upokojil," je nadaljeval Puyol, ki je na februarski prijateljski tekmi z Urugvajem v Dohi odigral jubilejno stoto tekmo za reprezentanco. Selektor Vicente del Bosque ga sicer ni uvrstil v ekipo za junijski pokal konfederacij.

"Del Bosque je bil z menoj vedno v kontaktu, vedno ga je skrbela moja pripravljenost. Moja prihodnost pri reprezentanci? Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Zdaj ni pravi trenutek," je še zaključil Puyol.

Pri Barceloni so tako dan pred zadnjo tekmo sezone, ki jo bodo na Camp Nouu odigrali proti Málagi, zaključili z "dnevi odprtih vrat". Pred mediji je na svoji poslovilni novinarski konferenci v četrtek namreč govoril že dolgoletni branilec Éric Abidal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.