Quagliarella izenačil rekord Batistute

Foto: Epa Fabio Quagliarella
Italijanski veteran je pri 35 letih ujel življenjsko formo.
Oglej si celoten članek

Napadalec italijanskega nogometnega prvoligaša Sampdorie Fabio Quagliarella kljub skoraj 36 letom pridno trese mreže tekmecev. Na današnji prvenstveni tekmi proti Udineseju je zadel že na enajsti zaporedni ligaški tekmi, s čimer je izenačil rekord slovitega argentinskega strelca Gabriela Batistute iz sezone 1994/95, ko je igral za Fiorentino.

Batistuta je v omenjeni sezoni zadel na uvodnih enajstih tekmah, sezono pa končal s 26 goli, s čimer je bil najboljši strelec lige.

Foto: Epa Fabio Quagliarella

Quagliarella pa ima za sabo eno najboljših sezon, na teh enajstih tekmah je doslej zadel že 14-krat, skupno pa 16-krat. Napadalec, ki je 25-krat igral tudi za italijansko izbrano vrsto, je doslej največ golov v eni sezoni, 19, dosegel prav v prejšnji.

Quagliarella se je klubu iz Genove pridružil leta 2016, pred tem je med drugim igral tudi za Juventus, Napoli, Torino in Udinese.

Foto: EPA Gabriel Batistuta Fiorentina

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.