Querrey po dveh letih spet blizu lovorike

Foto: EPA
Foto: EPA
Olimpijske igre v Londonu so že v polnem zagonu, medtem pa se dogajanje nadaljuje tudi na drugih športnih prizoriščih. V Los Angelesu se bosta v finalu teniškega turnirja serije ATP 250 pomerila Sam Querrey in Ričardas Berankis.
Oglej si celoten članek

Američan Sam Querrey, drugi nosilec, je v polfinalu teniškega turnirja v Los Angelesu (638.050 ameriških dolarjev nagradnega sklada) premagal rojaka Rajeeva Rama s 6:3 in 7:6 (4) ter bo v finalu igral z Ričardasom Berankisom iz Litve, ki je v drugem polfinalu izločil Marinka Matosevica, šestega nosilca iz Avstralije, s 7:5 in 6:1.

Querrey je na tem turnirju zmagal leta 2009 in 2010, lani pa na njem zaradi poškodbe desnega ramena ni igral. Berankis pa je šele 141. igralec svetovne lestvice ATP, iz prve stoterice, kjer je bil še na začetku lanskega leta, pa so ga oddaljile poškodbe. Po koncu tega turnirja se bo znova zavihtel med prvo stoterico.

Američan je v karieri osvojil šest turnirjev, nazadnje pa je v finalu zaigral pred natančno dvema letoma, ko je prav v mestu angelov premagal Andyja Murraya. Njegov nasprotnik, Ričardas Berankis, pa do tega trenutka še ni zabeležil turnirske zmage. Še več, z včerajšnjo zmago je postal šele prvi Litvanec, ki bo nastopil v finalu ATP turnirja. V svoji zbirki sicer ima tri pokale serije Challenger. Zadnjega je prav tako leta 2010 osvojil na Finskem, medtem ko je od takrat še dvakrat zaigral v finalu. Lani je bil v Bratislavi od njega boljši Lukaš Lacko, pred manj kot mesecem dni pa ga je v Winnetki ugnal John Patrick Smith.

ATP 250, Los Angeles, polfinale:

Ricardas Berankis (Lit) : Marinko Matosevic (Avs/6) 7:5, 6:1
Sam Querrey (ZDA/2) : Rajeev Ram (ZDA) 6:3, 7:6 (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.