Quick s kraljevsko predstavo vrnil Kings med žive

Foto: Reuters Vojnov Voynov Lewis Los Angeles Kings St. Louis Blues NHL končnica Foto: Reuters Quick Scuderi Stewart Foto: Reuters Quick Los Angeles Kings St. Louis Blues NHL končnica
Vratar Jonathan Quick, v lanski šampionski sezoni eden najboljših posameznikov Los Angeles Kings, je moštvu slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja ubranil prednost enega gola na tretji tekmi končnice NHL proti St. Louis Blues (1:0). S to zmago so kralji rezultat v seriji znižali na 1:2 in se vrnili v igro za napredovanje.
Oglej si celoten članek

S 30 obrambami je Jonathan Quick prišel do svojega petega "shutouta" v karieri, ko gre za tekme v končnici, z Los Angeles Kings pa je znižal prednost St. Louis Blues na eno zmago v seriji.

Zmagoviti gol je v drugi tretjini za branilce naslova zabil Slava Vojnov, toda nesporni junak je bil brez dvoma vratar Quick, še od lanske sezone aktualni lastnik pokala Conn Smythe, ki ga podelijo najkoristnejšemu igralcu v končnici.

Quick, eden glavnih akterjev lanskoletne šampionske sezone pri Kings, je prevzel odgovornost za oba zmagovita gola St. Louisa na prvih tekmah, tokrat pa je zbral kar deset obramb več od svojega kolega na drugi strani Briana Elliotta.

Zdržal tudi provokacije

"To tudi pričakuješ, ko med sabo igrata ti dve ekipi. Metali so ploščke od povsod, ampak dobro smo se znašli in počistili večino odbitih," je po tekmi dejal Quick. LA lahko serijo izenači že v ponedeljek zvečer. Po zaostanku z 0:2 v zmagah so se Kings do sedaj vrnili le enkrat v zgodovini kluba, leta 2011 proti Detroitu. 

Quick je preživel tudi nekaj nešportnih potez - David Perron je "priletel" v njegov vratarski prostor in mu z glave zbil čelado, Drew Doughty pa si je za branjenje svojega soigralca prislužil celo izključitev. Toda izvrstni vratar je zdržal tudi to in le nadaljeval je s predstavo, ki je močno spominjala na lanskoletno vrhunskost.

"Quickie (Quick, op. a.) je moral biti nocoj zelo dober, ampak način, na katerega je igral, ni presenetil prav nikogar," ga je po tekmi pohvalil kapetan Dustin Brown. Blues z igralcem več niso zadeli že 12-krat zapored, tudi tokrat pa so zapravili kar nekaj priložnosti. Quick je s Kings na domačem ledu neporažen že od 23. marca.

"Tako kakovostnih priložnosti na gostujoči tekmi ne boš dobil ravno velikokrat. Imeli smo smolo, bolj kot karkoli drugega," se je pridušal trener gostov Ken Hitchcock. Vojnov, strelec edinega gola v 25. minuti, je izkoristil gnečo pred vrati tekmecev in presenetil pokritega vratarja Elliota.

Capitals šele po podaljšku do edinega gola

Izid 1:0 je bil končni tudi na tekmi med Washingtonom in New York Rangers, le da so gledalci na zadetek čakali še precej dlje. V rednem delu namreč golov ni bilo, šele v osmi minuti podaljška je bil uspešen Mike Green. Vratar Braden Holtby je s 24 obrambami prvič v karieri ostal nepremagan v končnici, na prvih dveh tekmah je dobil le en gol, Washington pa zdaj vodi z 2:0 v zmagah.

Bolj učinkovit v napadu je bil Anaheim. Za vodstvo z 2:1 v seriji proti Detroitu je tokrat v polno zadel štirikrat, razživeli pa so se šele v drugem delu tekme. Prvi gol je v 35. minuti dosegel Nick Bonino, v zadnjem delu pa so nato svoje dodali še Ryan Getzlaf z igralcem manj, Emerson Etem in Matt Beleskey.

Toronto je skupni izid izenačil na 1:1, tokrat so Kanadčani v Bostonu zmagali s 4:2. Domači so sicer povedli, toda začetno vodstvo je v drugi tretjini izničil Joffrey Lupul z dvema zadetkoma. Phil Kessel in James van Riemsdyk pa sta potrdila zmago v zadnji tretjini.

Liga NHL, končnica, 1. krog, rezultati:

Vzhod

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) /1:1/
Horton (22), Bojčuk (51); Lupul (26, 32), Kessel (41), Van Riemsdyk (57)

Washington Capitals : New York Rangers 1:0* (0:0, 0:0, 0:0, 1:0) /2:0/
Green (68)

Zahod

Los Angeles Kings : St. Louis Blues 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) /1:2/
Vojnov (25)

Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 0:4 (0:0, 0:1, 0:3) /1:2/
Bonino (36), Getzlaf (47), Etem (48), Beleskey (54)

* - po podaljšku
/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.