Quintana ubranil skupno zmago

Foto: EPA
Foto: EPA
Kolumbijec Nairo Quintana je zmagovalec 70. kolesarske dirke po Romandiji. Zadnjo, 177,4 kilometra dolgo peto etapo med Ollonom in Ženevo je dobil domačin Michael Albasini, od Slovencev je bil prvi na cilju Matej Mohorič, ki je bil 23.
Oglej si celoten članek

Za Michaelom Albasinijem, sicer članom Orice GreenEdga, je v peti etapi cilj prečkal Kostaričan Andrey Amador, tretji v etapi je bil Nizozemec Wilco Kelderman. Matej Mohorič (Lampre-Merida) je bil 23., Simon Špilak (Katjuša) 32., Jan Polanc (Lampre-Merida) pa 50., vsi v času zmagovalca.

Nairo Quintana iz ekipe Movistar je v skupnem seštevku za 19 sekund premagal Francoza Thibauta Pinota, še štiri sekunde več je zaostal tretjeuvrščeni Španec Ion Izagirre, še drugi kolesar Movistarja.

Špilak, zmagovalec dirke po Romandiji leta 2010, leta 2013, 2014 in 2015 pa je bil drugi, je dirko končal na končnem sedmem mestu, za Quintano je zaostal 1:16 minute. Polanc je bil 23., Mohorič pa 62.

V seštevku mladih kolesarjev sta Polanc in Mohorič končala med deseterico najboljših, prvi je bil peti, drugi pa osmi.

"Začutil sem, da bo umrl"

Albasini je bil član desetčlanske ubežne skupine. Carlos Verona je 16 kilometrov pritisnil na pedala, sledil mu je Albasini, pridružila pa sta se jima še Kelderman in Amador. V zadnjih deset kilometrov so 'nesli' minuto prednosti, sprinterske ekipe pa so se odločile za lov. Bile so blizu, 600 metrov pred ciljno črto je Tom Bohli ujel priključek, a je bil Albasini zbran ter je dovolj hitro odgovoril s sprintom.

"Na radiu sem slišal športnega direktorja, da je razlika do zasledovalcev 17 sekund. Nisem pričakoval tega. Fant je letel mimo mene, toda začutil sem, da bo umrl v zadnjih 500 metrih. Začel sem sprintati 400 metrov do cilja in bilo je dovolj," je Bohlijev poizkus opisal Albasini.

Dirka po Romandiji, 5. etapa:

1. Michael Albasini (Švi/Orica GreenEdge) 4:13:17
2. Andrey Amador (Kos/Movistar)
3. Wilco Kelderman (Niz/LottoNL-Jumbo)
4. Niccolo Bonifazio (Ita/Trek)
5. Moreno Hofland (Niz/LottoNL-Jumbo)
...
23. Matej Mohorič (Slo/Lampre-Merida)
32. Simon Špilak (Slo/Katjuša)
50. Jan Polanc (Slo/Lampre Merida) vsi isti čas
...

Končni vrsti red: 

1. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 7:22:35
2. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) + 0:19
3. Ion Izaguirre (Špa/Movistar) 0:23
4. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) 0:26
5. Tom Dumoulin (Niz/Giant- Alpecin) 0:57
6. Rui Costa (Por/Lampre-Merida) 1:12
7. Simon Špilak (Slo/Katjuša) 1:16
8. Mathias Frank (Švi/IAM Cycling) 1:16
9. Bauke Mollema (Niz/Trek) 1:24
10. Tejay Van Garderen (ZDA/BMC) 1:27
...
23. Jan Polanc (Slo/Lampre-Merida) 9:06
62. Matej Mohorič (Slo/Lampre-Merida) 37:15
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.