Racmani in Rangerji začeli z zmago

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Anaheima so z zmago začeli končnico v severnoameriški ligi NHL. Na domačem ledu so s 4:2 odpravili Winnipeg, ključni mož pa je bil Corey Perry, ki je k uspehu prispeval kar štiri točke.
Oglej si celoten članek

Anaheim je po dveh tretjinah zaostajal z 1:2, v zadnjem delu igre pa so rački dosegli tri zadetke, od tega dva Perry. Ob Perryju in Ryanu Getzlafu je zadel še Sami Vatanen, pri gostih pa sta se med strelce vpisala Adam Lowry in Drew Stafford.

"Anaheim je ekipa z veliko izkušnjami iz končnice. Vseeno menim, da smo jim danes zmago podarili predvsem s kaznimi v zadnjem delu igre. V tem so domači pokazali svojo izkušenost, ampak tudi mi smo odigrali dobro tekmo," je povedal vratar Winnipega Ondrej Pavelec.

Na domačem igrišču so bili uspešni tudi New York Rangers, ki so z 2:1 odpravili Pittsburgh. Newyorčani so oba zadetka dosegli v prvi tretjini, strelca sta bila Derick Brassard in Ryan McDonagh. Pri gostih je bil uspešen zgolj Blake Comeau. Eden zvezdnikov Pittsburgha Sidney Crosby je sprožil vsega en strel. "Njihova najboljša obramba je bila ta, da so držali plošček v svoji posesti. Moramo bolj pritiskati na njihove branilce," je povedal Crosby.

V Detroitu sta blestela predvsem Pavel Dacjuk z dvema zadetkoma in mladi vratar Petr Mrazek, ki je k zmagi v gosteh pri Tampa Bayu s 3:2 prispeval kar 44 obramb. Domači so sicer proti vratom gostov sprožili kar 46 strelov, medtem ko so na drugi strani gosti tri zadetke dosegli iz vsega 14 poskusov. Ob Dacjuku je za Detroit zadel še Luke Glendening, medtem ko sta za domače zadetka prispevala Brian Boyle in Nikita Nesterov.

"Našli smo pot do zmage kot ekipa. To sicer ni bila pot, ki bi si jo zamislil pred tekmo, toda nič zato. Pomembno je, da smo zmagali," je ameriškim medijem po tekmi povedal trener Detroita Mike Babcock, ki je postal deseti strateg z 80 zmagami v končnici NHL. "Mrazek je opravil izjemno delo, toda vsi smo lahko boljši, kar je pozitivno," je dodal Babcock.

Prav tako v gosteh pa je prvo zmago vpisala Minnesota, ki je slavila v St. Louisu s 4:2. "To je bila izjemna tekma v gosteh. Res smo dobro igrali, hitro prehajali v napadalno tretjino po napakah domačih, ki smo jih uspešno držali zunaj naše tretjine," je po tekmi povedal vratar gostov Devan Dubnyk. Za goste so zadeli Jason Zucker, Matthew Dumba, Mikael Granlund in Jason Pominville. Pri domačih sta bila uspešna Jaden Schwartz in Alexander Steen.

Liga NHL, končnica:

Vzhodna konferenca:

New York Rangers : Pittsburgh Penguins 2:1
Tampa Bay Lightning : Detroit Red Wings 2:3

Zahodna konferenca:

St. Louis Blues : Minnesota Wild 2:4
Anaheim Ducks : Winnipeg Jets 4:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.