''Rad bi bil eden najboljših vseh časov''

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski dirkač Fernando Alonso, ki je v letošnji sezoni za las ostal brez tretjega naslova svetovnega prvaka, je že osredotočen na sezono 2013. Dirkač Ferrarija si želi, da bi ga ob slovesu priznali kot enega najboljših dirkačev vseh časov.
Oglej si celoten članek

Fernando Alonso je dokončno zaprl poglavje, ki se je končalo z zadnjo dirko formule 1 za VN Brazilije. Čeprav so se po dirki, na kateri si je tretji naslov prvaka zagotovil Sebastian Vettel, pojavila namigovanja, da je Nemec kršil pravila, se dirkač Ferrarija s tem ne obremenjuje več. ''Nisem spremljal vsega, sem si pa ogledal video. Ekipa je zaradi pritiska navijačev zaprosila za obrazložitev. O tem ni več potrebno razmišljati. Vsi smo sproščeni in se spominjamo lepih treuntkov, kot so zmage in borba na vsaki dirki,'' je povedal Alonso.
Foto: EPA sebastian vettel Španec je povedal, da je bila letošnja sezona njegova najboljša, tri leta pri Ferrariju pa najboljša leta v njegovi dirkaški karieri. ''Zadnja tri leta so bila fantastična. Vedno blizu naslova, najboljša leta mojega življenja. Z veseljem bi imel še tri takšne sezone,'' je povedal 31-letnik, ki se je dotaknil teme o najboljšem dirkaču vseh časov. ''Nekateri dirkači imajo en naslov, nekateri nobenega. Nekateri so oboževani za vekomaj, kot na primer Gilles Villeneuve, spet drugi trdijo, da je najboljši dirkač Ayrton Senna, kljub temu, da ima Alain Prost štiri naslove, Juan Manuel Fangio pet in Michael Schumacher sedem. Ko se bom upokojil, upam, da me bodo smatrali za enega najboljših dirkačev vseh časov,'' je povedal Španec.

Vettlov kombinezon v dobrodelne namene

Svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel je nedavno za dobrodelno dražbo prispeval svoj podpisan kombinezon, danes pa so za dirkaško oblačilo iztržili 13.500 evrov. Dražba je bila del projekta Wings for life, s katerim zbirajo pomoč za raziskavo okvar hrbtenice, skupno so zbrali 39.000 evrov.

Dražbo je izpeljala avkcijska hiša Bonhams, svoje predmete pa so poklonili tudi drugi dirkači. Kombinezon prvega poraženca letošnje sezone Fernanda Alonsa je tako našel novega lastnika za 6000 evrov, na voljo pa so bili še kombinezoni ali dirkaške rokavice Lewisa Hamiltona, Jensona Buttona in Michaela Schumacherja.
Foto: EPA ayrton senna Vettel je ob tem dejal: "Za mano je ena najtežjih in najbolj zanimivih sezon v formuli 1. Ponosen sem, da sem zmagal, obenem pa sem vesel, da je moje moštvo zbralo toliko sredstev tudi v dobrodelne namene.''

Mladi nemški dirkaški zvezdnik pa se je danes razveselil še darila iz Frankfurta. Tamkajšnji nogometni klub Eintracht Frankfurt je namreč sprejel sklep, da bodo Vettlu podelili dosmrtno častno članstvo v klubu, za katerega navija od otroških let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.