Radan rešil zmago Maribora

Foto: Žurnal24 Berič je prinesel zmago Mariborčanov, ki pa bi lahko ostali brez zmage, a je nev
Maribor je na zadnji tekmi 28. kola Prve lige prišel do zmage v Kranju pri Triglavu. Štajerci so slavili z 2:1, potem ko jim je zmago v 73. minuti tekme zagotovil rezervist Robert Berič.
Oglej si celoten članek
To je bila težka in zanimiva tekma polna emocij. Nasprotnik je igral zelo zaprto, ogrožali pa so nas iz protinapadov. Mi pa smo se mučili proti tako zaprti formaciji.
Darko Milanič po tekmi za Šport TV

Maribor si v prvem polčasu razen priložnosti Rajka Repa v osmi minuti tekme ni priigral nobene resnejše priložnosti, zato pa so vodilni gol Štajercem "podarili" kar domači. Po prostem strelu z leve strani, ki ga je izvajal Dejan Mezga je Petar Stojnič žogo z glavo premagal domačega vratarja Žana Pelka.
Triglavani so se po vsega petih minutah igre vrnili v igro, potem ko so je po lepi akciji Mateja Radana premagal Anže Jelar, ki je izkoristil podajo Uroša Smoleja in zvito ugnal mariborskega čuvaja mreže.

Drugi polčas se je začel z ofenzivo tokrat oranžnih (in ne vijoličastih), ki jo je z zadeto vratnico "kronal" Marcos Tavares. Na 1:1 v vratnicah so domači poravnali v 67. minuti, ko je Dejan Burgar sprožil s kakšnih 18 metrov. Zmagoviti zadetek za Mariborčane je uspelo zabiti rezervistu Robertu Beriču, ki je po dobrih petih minutah igre po podaji Aleša Majerja zabil za 2:1. Gostje so blizu izenačanja bili v 93. minuti, ko je Bernard Stjepanovič s prostega strela preizkušal obrambne sposobnosti Radana, ki pa je žogo odbil v kot. Varovanci Darka Milaniča so se tako utrdili na prvem mestu in njihova prednost pred Domžalčani pred 29. kolom Prve lige znova znaša sedem točk. 

Zmaji do zmage v Velenju
Olimpija je v Velenju dosegla pomembno zmago v boju za "evropska" mesta. Ljubljančani imajo zdaj na četrtem mestu pet točk zaostanka za tretjimi Koprčani, Velenjčani pa na šestem mestu zaostajajo za pet točk. Sicer pa so bili ljubitelji nogometa, če ne z drugim, zadovoljni vsaj z zadetki v prvem polčasu, tako oba Olimpijina kot Rudarjev so bili prava paša za oči. V 26. minuti so Ljubljančani povedli. Davor Škerjanc je izsilil prekršek na robu kazenskega prostora, prosti strel nekoliko z leve strani pa je odlično izvedel Anej Lovrečič in zadel nasprotni zgornji kot velenjskih vrat. V 39. minuti je žoga v ljubljanskem kazenskem prostoru zadela Davida Kašnika v roko, vendar se Darko Čeferin ni odločil za najstrožjo kazen v korist domačinov, ki sicer v tem delu niso pokazali prav veliko. A kljub temu so v 44. minuti izenačili. Gledalci so se veselili mojstrovine Amela Mujakovića, ki je s prostega strela z dobrih 20 metrov zadel levi zgornji kot ljubljanskih vrat. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj se je na drugi strani v naslednjem napadu za nov strel z velike razdalje odločil Adnan Bešić.

Prvo razburjenje v drugem polčasu je nastopilo v 61. minuti, ko je Kašnika v lastnem kazenskem prostoru žoga spet zadela v roko, a domači, ki so v drugem polčasu igrali brez napotkov izključenega trenerja Roberta Pevnika, so spet ostali brez najstrožje kazni. Tri minute pozneje je Mujaković poskusil izenačiti z glavo, a meril le malce previsoko. V zaključku srečanja je Olimpija prišla do novega zadetka, potem ko je Fabijan Cipot nespretno posredoval po kotu Olimpije.

Foto: Žurnal24 null Koprčani v zaključku do točke
"Sinovi burje" so na domačem igrišču v Ajdovščini prekinili mini zmagoviti niz nogometašev Kopra, ki je trajal tri tekme. Varovanci Primoža Glihe so sicer že pred srečanjem vedeli, da jih ne čaka lahko delo, kljub stanju na lestvici, kjer so Ajdovci trdno zasidrani na zadnjem mestu, saj je Koper v Ajdovščini nazadnje slavil zdaj že daljnega leta 1999. Obračun se je pred malim številom gledalcev začel brez pravih priložnosti. Igra se je nekoliko razživela šele ob zaključku prvega polčasa, ko je Simon Živec po odbiti žogi silovito zabil z volejem (evrogol). Tudi drugi polčas ni ponudil preveč atraktivne igre. Ko se je že zdelo, da bo Primorje nenadejano prišlo do zmage proti tretjeuvrščenemu Kopru, je na sceno stopil zimzeleni Milan Osterc in z leve strani v kazenski prostor poslal izjemno podajo, ki jo je unovčil nekdanji igralec Primorja Bojan Đukić in poskrbel za delitev plena.

Hat-trick Pluta v Lendavi
V Lendavi je HiT Gorica na krilih Vita Pluta prišla do zelo pomembne zmage proti obubožani Nafti. Goričani so večino dela pod lendavskimi vinogradi opravili do 32. minute, ko se že vodili 4:0. Strelske vaje so se začele že v 11. minuti, ko je nekdanji igralec Maribora zadel prvič. Plut je vajo ponovil v 28. ter 32. minuti, vmes pa se je med strelce vpisal še Sandi Arčon. Častni zadetek za domačine je v 90. minuti prispeval slavljenec (praznoval je 27. rojstni dan) Bojan Matjašec.

Domžalčani
so dosegli 15. zmago v državnem prvenstvu in se vodilnim Mariborčanom, ki imajo tekmo manj, približali na štiri točke zaostanka, medtem ko Celjani ostajajo na osmem mestu. Izbranci domačega stratega Darka Birjukova so dolgo časa lomili odpor povsem defenzivno naravnanih Celjanov, v drugi polovici tekme pa so pred vsega 400 gledalci prek Mitje Zatkoviča in Daliborja Teinovića vendarle ukanili strnjeno tekmečevo obrambo.

Prvi del je minil v absolutni prevladi domačih nogometašev, ki so si priigrali številne priložnosti, a Zatkovič, Damir Pekič, Juninho in njihovi soigralci so bili pri zaključnih strelih silno nezbrani in nenatančni. Na drugi strani so se Celjani branili z vsemi razpoložljivimi sredstvi, le tu in tam zagrozili iz nasprotnih napadov, v prvem polčasu pa so vendarle izpolnili svoj cilj in svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

V drugem polčasu so gostitelji vendarle kronali svojo absolutno premoč, čeravno so v samem začetku najprej zagrozili gosti prek Zorana Pavlovića, njegovo "bombo" iz 49. minute pa je domači vratar Nejc Vidmar komajda ubranil. Nato so na sceno stopili domači nogometaši. Prvi je mrežo gostov načel Zatkovič v 59. minuti, ko je z močnim in natančnim strelom s 25 metrov zadel zgornji levi kot vrat nemočnega vratarja Amela Mujčinovića. Dvanajst minut pozneje, ko Zatkovič in Juninho nista v celoti in najbolj natančno izpeljala nasprotnega napada, je odbita žoga prišla do Teinovića, ki je z 28 metrov zadel za končnih 2:0. Po drugem domžalskem golu se je tekma umirila, gostitelji so se pomaknili v obrambo, Celjani pa niso kazali pretiranih ambicij po spremembi izida.

Lestvica:
1. Maribor 59 točk
2. Domžale 52
3. Koper 47
4. Olimpija 42
5. HiT Gorica 40
6. Rudar 37
7. Nafta 29
8. Celje 29
9. Triglav 28
10. Primorje 22

PrvaLiga, 28. kolo:

Domžale : CM Celje 2:0 (0:0)
Zatkovič (58), Teinović (70)

Primorje : Luka Koper 1:1 (1:0)
Živec (43); Đukić (93)

Nafta : HiT Gorica 1:4 (0:4)
Matjašec (90); Plut (11, 28, 32), Arčon (22)

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 1:3 (1:2)
Mujaković (44); Lovrečič (26), Bešić (45), Cipot (85/ag)

Triglav : Maribor 1:2 (1:1)
Jelar (28); Stojnič (23/ag), Berič (73)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.