Radomlje do druge zmage: žrtev spet Koper

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ekipa Radomelj je presenetila Koprčane (2:1) in si z drugo zmago v prvenstvu povečala možnosti v boju za obstanek.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Radomelj so za marsikaterega slovenskega prvoligaša zaželen tekmec, mnogi izmed njih zapuščajo obračune z njimi zadovoljni. Za Koper to ne velja. Prav Koprčani so bili namreč do tega kroga edini, ki so morali priznati premoč Radomljam.

Kljub temu so bili kanarčki z Obale tudi danes favoriti, a se še enkrat opekli. Glavni krvnik je bil Dušan Stoiljković z dvema zadetkoma in tako nekoliko popravil Kalcerjeve težave z neučinkovitostjo. Pred tem so namreč zadnjeuvrščene Radomlje na osmih tekmah mrežo zatresle le enkrat, pa še takrat z bele točke.

Napeta končnica prvega dela

Koprčani, ki so doživeli enajsti poraz v sezoni in ostajajo sedmi, so tekmo začeli odločno in sprožili prve tri strele na tekmi, a ne Domen Črnigoj ne Jaka Štromajer nista bila dovolj natančna. Domači so prvič nase opozorili v 12. minuti, ko je Goran Vuk prodrl v kazenski prostor z leve strani, a žogo poslal mimo gola. V nadaljevanju gledalci niso videli prav pogostih zaključkov akcij s streli proti vratom, v 32. minuti pa je za nekaj razburjenja poskrbel Stoiljković, ki je z nizkim strelom zadel desno vratnico koprskih vrat.

Isti igralec je bil še natančnejši pet minut pozneje, ko je poskrbel za domače vodstvo. Z nizkim strelom z desne strani kazenskega prostora je žogo pod gostujočim vratarjem Erminom Hasićem spravil v mrežo. V 44. minuti so Koprčani izenačili, ko je Ivica Guberac lepo stekel v prazen prostor in z nizkim strelom matiral Denija Blaževića, toda Stoiljković je še pred koncem polčasa domače povedel v novo vodstvo, ko je žogo poslal čez Hasića.

Drugi polčas je bil manj razburljiv, do zaključnih strelov so nekajkrat prišli gostitelji, a izida niso spremenili. Niti po Stoiljkovićevem poskusu na prazen gol v 75. minuti, ko je Hasić zgrešil žogo, na golovi črti pa je posredoval eden od koprskih nogometašev. V 79. minuti se je sam pred gostujočim vratarjem znašel Vuk, toda zgrešil cilj. To je bila tudi zadnja velika priložnost na tekmi.

Prva liga TS, 19. kolo:

Gorica : Domžale 1:2 (1:1)
Majcen 24.; Korun 15., Parker 66.

Maribor : Rudar Velenje 3:2 (2:0)
Tavares 23., 71., Zahović 26.; Jelić 82., 94.

Celje : Zavrč 3:0 (3:0)
Verbič 1., 23., Miškić 21.
RK: Kristić (Zavrč) 20.

Olimpija : Krka 1:2 (0:1)
Šporar 76.; Perić 19., Matić 71./ag

Kalcer Radomlje : Luka Koper 2:1 (2:1)
Stoiljković 37., 45.; Guberac 44.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.