Olimpija še naprej melje svoje nasprotnike

Foto: Instagram/NK Olimpija Ljubljana
Foto: Instagram/NK Olimpija Ljubljana
Nogometaši Brava in Kalcerja Radomelj so se v 17. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0), medtem ko so Domžale izgubile proti Olimpiji z 0:3 (0:0).
Oglej si celoten članek

Ljubljanska zasedba ne popušča. Štirinajst zmag ob 43 točkah še naprej pomeni zelo zanesljivo prednost pred tekmeci. Izbranci Alberta Riere so tudi v Domžalah svoje delo opravili pričakovano. Domači so sicer po nizu šestih tekem brez poraza z optimizmom pričakali zeleno-bele, a so slednji v drugem polčasu stvari obrnili na svojo stran. To jim je olajšala tudi izključitev Benjamina Markuša.

Olimpija je dvoboj v Domžalah začela odločneje, prvo veliko priložnost pa je imela v 16. minuti, ko je Rui Pedro žogo poslal v kazenski prostor do Agustina Doffa, ki je streljal, vendar se je izkazal Ajdin Mulalić. Ta je odlično posredoval tudi po strelu Svita Sešlarja v 19. minuti.

V 25. minuti so tudi Domžale opozorile nase, po podaji Nicka Perca je na drugi vratnici z glavo streljal Franko Kovačević, vendar je žogo poslal v okvir vrat. Jošt Pišek je v 35. minuti poskusil s strelom od daleč, a je meril precej previsoko.

Podobno je na drugi strani opravil Timi Max Elšnik v naslednji minuti, v 43. minuti pa se je izkazal Olimpijin vratar Matevž Vidovšek po strelu Ivana Durdova iz bližine.

Je pa Vidovšek klonil v tretji minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, ko ga je iz bližine ugnal Kovačević po podaji Benjamina Markuša. Toda na srečo Ljubljančanov ta zadetek ni obveljal, saj so po pregledu posnetkov sodniki dosodili predhodno Markušovo igranje z roko.

Foto: Instagram/NK Olimpija Ljubljana Domžale : Olimpija

Obveljal pa je Olimpijin zadetek v 48. minuti, ko je Sešlar z 20 metrov natančno meril s prostega strela. V 54. minuti je v kazenskem prostoru do strela prišel Djalo Aldair, vendar žogo poslal mimo cilja.

V 61. minuti so Domžalčani na igrišču ostali z igralcem manj, potem ko je Markuš dobil drugi rumeni karton. Olimpija je številčno prednost unovčila v 69. minuti, ko se je najprej po lepem prodoru Aldair zapletel, a je do žoge prišel Mario Kvesić in iz bližine z leve strani podvojil ljubljansko prednost.

Takoj zatem je Mustafa Nukić zgrešil iz bližine po lepi Aldairjevi podaji, Olimpija pa je tudi zatem prihajala do priložnosti, v 88. minuti pa je Sešlar s svojim osmim golom sezone, več, 11, jih je v ligi dosegel le Murin Mirlind Daku, postavil končni izid. Zadel je iz osrčja kazenskega prostora.

Domžale bodo v 18. krogu 30. novembra igrale v gosteh pri Radomljah, Olimpija pa bo gostila Celje.

 

* Športni park, gledalcev 2200, sodniki: Kajtazović, Žunič, Kalan.
* Strelca: 0:1 Sešlar (48.), 0:2 Kvesić (69.), 0:3 Sešlar (88.).
* Domžale: Mulalić, Mutavčić, Schoissengeyr, Ilenič (od 83. Saitoski), Hodžić, Ja. Pišek (od 63. Repas), Markuš, Jo. Pišek, Perc (od 63. Jakupović), Kovačević (od 63. Strajnar), Durdov (od 78. Barišić).
* Olimpija: Vidovšek, Krefl (od 70. Lasickas), Karamatić, Ratnik (od 83. Milović), Sualehe, Doffo (od 87. Estrada), Elšnik, Sešlar, Kvesić (od 83. Ziljkić), Rui Pedro (od 46. Aldair), Nukić.
* Rumeni kartoni: Markuš, Mutavčić, Schoissengeyr; Kvesić.
* Rdeči karton: Markuš (61.).

 

Radomlje še štirinajsto tekmo zapored brez zmage

Obračun Brava in Radomelj se je kar nekako pravično končal z delitvijo točk. Ljubljanska zasedba, ki je imela malo pred koncem izjemno priložnost za zmago, a zadela vratnico, je vsaj začasno skočila na šesto mesto, Radomljani pa so v boju za obstanek vpisali 13. točko, so pa že 14 tekem brez zmage.

Ljubljančani so bolje začeli tekmo, v drugi minuti je Mitja Križan poskusil z glavo, a Emil Velić ni imel veliko dela, v 10. je prvič poskusil Luka Štor, ko je žogo že poslal mimo vratarja, a tudi malo mimo vrat, isti igralec pa je v 24. minuti poskrbel za zasluženo vodstvo Brava.

Po podaji z desne strani so gostujoči branilci neuspešno izbijali žogo, ki je končala na vrhu kazenskega prostora pri Štoru, ta pa jo je z nizkim strelom poslal v mrežo. Radomljani v tem delu igre niso bili nevarni, zato pa je v 42. minuti na drugi strani streljal Mark Španring, vendar je za malenkost zgrešil cilj.

Uvod drugega dela je bil miren, brez nevarnosti na eni ali drugi strani, v 57. minuti pa so zagrozili Radomljani, ki so po lepem prodoru Madžida Šošića in podaji Sandija Nuhanovića za hrbet Bravove obrambe prišli do dotlej najlepše priložnosti, saj je bil Ester Sokler sam pred Galom Lubejem Finkom, vendar je slednji dvoboj dobil.

Foto: Twitter/NK Radomlje Kalcer Radomlje

V 61. minuti pa so Radomljani le izenačili, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Šošić. V 63. minuti so imeli gosti novo veliko priložnost, spet je sam pred vratarja prišel Sokler, ki je bil bržčas pred tem tudi v prepovedanem položaju, Bravov vratar je nato spotaknil napadalca Radomelj, a je ta ostal na nogah in nato žogo poslal čez gol.

Pozneje je aktivneje zaigral spet tudi Bravo, a posebnih razburjenj ni bilo, v 79. minuti pa je Martin Kramarič s prostega strela s 25 metrov le za malenkost žogo poslal mimo zgornjega kota radomeljskih vrat.

V 84. minuti je pri Radomljah v kazenskem prostoru izvrstno sprožil s "škarjicami" in tudi zadel Šošić, a je bil pred tem za malenkost v prepovedanem položaju. V 92. minuti je pri domačih znova poskusil Kramarič, a je bil strel preslaboten za Velića.

Ob koncu iste minute pa je imel Almin Kurtović zaključno žogo za zmago Brava, vendar je iz bližine zadel vratnico.

Bravo bo v 18. krogu 30. novembra gostoval v Mariboru, Radomlje pa bodo gostile Domžale.

 

* Stadion Žak, sodniki: Matoša, Praprotnik, Švarc.
* Strelca: 1:0 Štor (24.), 1:1 Šošić (61.).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Španring, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Flakus Bosilj (od 88. Šaranić), Štor (od 80. Maružin), Svetlin (od 64. Kurtović).
* Radomlje: Velić, Marković, Zulić (od 46. Vrhovac), Korun, Ševelj (od 78. Hrvoj), Nuhanović, Ouro, M. Čuić (od 81. Cerar), Šošić, Pogačar (od 46. F. Čuić), Sokler (od 81. Jazbec).
* Rumeni karton: Ševelj.
* Rdeči karton: /.

 

* Izidi, 17. krog:
- sobota, 12. november:
Bravo - Kalcer Radomlje         1:1 (1:0)
Domžale - Olimpija              0:3 (0:0)

- nedelja, 13. november:
13.00 CB24 Tabor Sežana - Maribor
15.00 Celje - Koper
17.30 Mura - Gorica

- lestvica:
 1. Olimpija          17   14    1    2    31:16   43
 2. Celje             16    8    5    3    25:20   29
 3. Koper             16    8    3    5    24:16   27
 4. Mura              16    7    5    4    29:24   26
 5. Domžale           17    5    7    5    26:23   22
 6. Bravo             17    6    3    8    19:14   21
 7. Maribor           16    6    3    7    29:26   21
 8. Kalcer Radomlje   17    2    7    8    15:30   13
 9. Gorica            16    2    5    9    12:25   11
10. Tabor Sežana      16    2    5    9    12:28   11
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.