Rafa in Blanka naj po izboru Aips

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lionel Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Po naslovu prvaka bi si Vettel najraje privoščil dunaj'ca s pomfrijem. (Foto: Re Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 slavje Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Izbori najboljših športnikov ob koncu leta se nadaljujejo. Mednarodno združenje športnih novinarjev (Aips) je za najboljša izbralo tenisača Rafaela Nadala in atletinjo Blanko Vlašić.
Oglej si celoten članek
Rafa tudi prvak prvakov
Francoski športni časnik l'Equipe je Rafaela Nadala imenoval za prvaka prvakov v letu 2010. Drugo mesto je na letošnjem izboru l'Equipa osvojil Nadalov rojak in nogometaš Barcelone Andres Iniesta, tretje pa nizozemski nogometaš in igralec italijanskega Interja Wesley Sneijder.

Hrvaška atletinja Blanka Vlašić in španski teniški igralec Rafael Nadal sta najboljša športnika leta 2010 po izboru članov Mednarodnega združenja športnih novinarjev (Aips). V anketi je sodelovalo 515 novinarjev iz 93 držav: Vlašićeva je prejela 884 glasov, Nadal pa 758. V ekipni konkurenci je slavila španska nogometna reprezentanca.

Za Vlašićevo sta se uvrstili ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn (682) in belgijska teniška igralka Kim Clijsters (637), za Nadalom pa člana nogometnega velikana iz Barcelone: Argentinec Lionel Messi (695) in Španec Andres Iniesta (684).

V ekipni konkurenci so največ glasov dobili španski nogometaši, za svetovnimi prvaki iz Južnoafriške republike pa so se uvrstili kanadski hokejisti in brazilski odbojkarji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.