Rafa in Nole korak do novega spopada

Foto: EPA
Foto: EPA
V New Yorku bodo danes na sporedu polfinalni obračuna zadnjega grand slama sezone za OP ZDA v moški konkurenci.
Oglej si celoten članek

Prva bosta na igrišče v Flushing Meadowsu stopila številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Đoković in Švicar Stanislas Wawrinka.
Foto: EPA stanislas wawrinka Tenisača sta se zadnjič pomerila januarja v osmini finala OP Avstralije in prikazala eno najboljših predstav v letošnji sezoni. Po petih nizih ''mesarskega klanja'' se je zmage veselil Đoković (12:10 v petem), ki je v Melbournu nato osvojil svojo četrto lovoriko.

Številka ena v nevarnosti

Đoković želi v New Yorku dokazati, da je še vedno najboljši tenisač na svetu. Srbski šampion bi v primeru poraza in končne zmage Rafaela Nadala izgubil primat na svetovni teniški lestvici. V letošnji sezoni je osvojil tri turnirje - poleg OP Avstralije je bil najboljši še v Dubaju (ATP 500) in Monte Carlu (Masters 1000).

Đoković se bo poskusil še četrtič zapored - skupno petič - uvrstiti v finale US Opna, kjer je v preteklosti zmagal enkrat (2011).

Švicar, ki ni Roger Federer

Stanislas Wawrinka prvič v karieri nastopa v polfinalu grand slama, Švicarju pa dodatne preglavice povzroča tudi razmerje zmag in porazov proti prvemu igralcu svetu, ki znaša 12:2 v korist Srba.
Foto: EPA richard gasquet Wawrinka je v četrtfinalu prikazal eno najboljših predstav v svoji karieri, ko je v treh nizih razorožil branilca naslova Andyja Murrayja. V letošnji sezoni je slavil v Oeirasu (ATP 250), trikrat pa je bil poražen v finalu.

Nadalov niz: 67 iger na svoj servis

V drugem polfinalu se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Francoz Richard Gasquet.

Nadal je v letošnji sezoni še nepremagan na trdi podlagi (20:0), na kateri je zbral lovorike v Indian Wellsu (Masters 1000), Montrealu (Masters 1000) in Cincinnatiju (Masters 1000). Španec je skupno osvojil devet lovorik in nastopil v finalu 11 od 12 turnirjev, ki se jih je udeležil. Drugi igralec sveta v New Yorku sploh še ni izgubil servisa, na svoj začetni udarec pa je dobil 67 zaporednih iger.

Richard Gasquet bo prvič po letu 2007 zaigral v polfinalu grand slama. Francoz še nikoli v karieri ni premagal Nadala (0:10) in stavnice mu tudi tokrat ne pripisujejo veliko možnost. V letošnji sezoni je osvojil dva turnirja - Doha (ATP 250) in Montpellier (ATP 250).

OP ZDA, polfinale:

ob 18.00
Novak Đoković (Srb/1) - Stanislas Wawrinka (Švi/9)

ne pred 20.30
Rafael Nadal (Špa/2) - Richard Gasquet (Fra/8)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.