Rafa in Nole spisala novo epsko poglavje

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španec Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Montrealu s 6:4, 3:6, 7:6 (2) premagal prvega igralca sveta in branilca naslova Srba Novaka Đokovića.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković in Rafael Nadal sta v polfinalu mastersa v Montrealu odigrala 36. dvoboj v njunih karierah, zmage pa se je po še enem epskem obračunu veselil španski matador.

Nadal je z rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (2) še drugič zapored premagal najboljšega tenisača na svetu, ki je proti Špancu klonil že v polfinalu Roland Garrosa. Rafa, ki je v Montrealu nastopal brez spremstva strica in trenerja Tonija, je Đokovića na trdi podlagi premagal prvič po letu 2010 in skupno razmerje zmag in porazov proti srbskemu šampionu povišal na 21:15.

Nadal začel agresivno

Foto: Reuters novak đoković Težko pričakovani spopad, ki je bržkone že določil zmagovalca kanadskega mastersa, se je začel po Nadalovih notah, ki je z izjemnim serviranjem in močnimi udarci z osnovne črte pobegnil na dva brejka prednosti. Đoković, ki je v prvem nizu napravil kar pet dvojnih napak, je enega uspel izničiti, Nadal pa je v drugem poskusu prvi niz obrnil sebi v prid (6:4).

Đoković umiril živce

V drugem nizu je nivo igre še narasel, Đoković pa je počasi ujel ritem in v osmi igri odvzel servis Špancu, ki je na svoj začetni udarec že vodil s 40:0. Gledalci na stadionu so Srba bučno spodbujali, saj so si želeli tretjega niza, Đoković pa ni razočaral in izid v nizih poravnal na 1:1. (6:3).

Rafa pobegnil v ''tie-breaku''

V tretjem sta tenisača še naprej navduševala z izjemnimi udarci, prvi pa se je do brejk žoge dokopal Nadal, ki je imel v osmi igri na voljo kar dve.

A Đoković se ni dal in igra se je kmalu preselila v podaljšano igro. Takrat pa je Nadal pobegnil na neulovljivih 6:0 in se v tretjem poskusu veselil velike zmage proti prvemu igralcu sveta.

Raonic prvič v finalu mastersa

V drugem polfinalu sta se pomerila dva domačina, Vasek Pospisil in Milos Raonic. Tudi o zmagovalcu tega obračuna je odločala podaljšana igra tretjega niza, ki jo je s 7:4 dobil Raonic in se s 6:4, 1:6, 7:6 (4) veselil prve uvrstitve v finale turnirja serije masters. V finalu se bo pomeril z Nadalom, proti kateremu je do današnjega dne izgubil tri obračune, in to brez osvojenega niza.

ATP Masters 1000, Montreal, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Rafael Nadal (Špa/4) 4:6, 6:3, 6:7 (2)
Milos Raonic (Kan/11) : Vasek Pospisil (Kan) 6:4, 1:6, 7:6 (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:28 11. Avgust 2013.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.