Rafa in Nole v polfinale

Foto: Žurnal24 Nadala v polfinalu čaka Andy Murray. (Foto: Reuters)
Španec Rafael Nadal, domačin Andy Murray, Švicar Roger Federer in Srb Novak Djoković so se uvrstili v polfinale zaključnega teniškega turnirja sezone v Londonu.
Oglej si celoten članek

Zadnji si je vstopnico zagotovil Novak Djoković, ki mu je zadostoval že prvi osvojen niz dvoboja skupine A proti Američanu Andyju Roddicku, zmagal pa je s 6:2, 6:3.

Prvi nosilec Rafa Nadal je premagal Čeha Tomaša Berdycha s 7:6 (3), 6:1 in si zagotovil prvo mesto. V srbsko-ameriškem obračunu med Djokovićem in Roddickom je imel boljše izhodišče prvi, saj je potreboval le en niz za napredovanje. Tega je tudi osvojil, nato pa hitro še drugega in se povzpel na drugo mesto v skupini.

V sobotnem polfinalu se bo prvi igralec sveta Nadal pomeril z domačinom Andyjem Murrayjem, ki je v četrtek osvojil drugo mesto v skupni B. Zmagovalec te skupine Roger Federer pa se bo za vstop v finale boril z Djokovićem. Če bosta oba najboljša igralca sveta v polfinalu uspešna, se v nedeljo ljubiteljem tenisa za konec sezone obeta še posladek v obliki obračuna Nadal - Federer.

Skupina A:
Rafael Nadal (Špa/1) - Tomaš Berdych (Češ/6) 7:6 (3), 6:1
Novak Djoković (Srb/3) - Andy Roddick (ZDA/8) 6:2, 6:3;

Skupina B (četrtek, 25. november):
Roger Federer (Švi/2) - Robin Söderling (Šve/4) 7:6 (5), 6:3;
Andy Murray (VBr/5) - David Ferrer (Špa/7) 6:2, 6:2

Polfinalana para (sobota, 27. november):
15.00 Rafael Nadal - Andy Murray
21.00 Roger Federer - Novak Djoković

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.