Rafa in Roger uničujeta v Monaku

Foto: Žurnal24 Rafael Nadal je v osmini finala odigral šest iger in se uvrstil med osem. (Foto:
Prvi letošnji masters na pesku se odvija v Monte Carlu, prvi igralec sveta iz Španije Rafael Nadal pa na tej igralni površini dokazuje svojo superiornost. V četrtfinale se je ta četrtek prebil s 6:2 in 6:4.
Oglej si celoten članek

Richard Gasquet je bil tretja žrtev Rafaela Nadala na Azurni obali. Francoz je bil dostojen tekmec le v začetku drugega niza, ko mu je za 4:4 celo uspel brejk. Niti nenavadno hladno vreme za tiste kraje pa mojstra peščenih igrišč v nadaljevanju do uvrstitve v četrtfinale s 6:2 in 6:4 ni ustavilo. Španec lahko z zmago v Monaku postane prvi igralec v zgodovini, ki bi en turnir dobil sedemkrat zapored. "Igral sem bolje kot včeraj. Na splošno mislim, da je to zelo pozitivna zmaga proti težkemu tekmecu," je po zmagi dejel Nadal. "Imam dober forehand, kar je zame zelo pomembno, saj je to moj najboljši udarec."

Foto: Žurnal24

Drugi nosilec Roger Federer (Novak Djokovič v Monte Carlu namreč ne nastopa) ni imel mnogo težjega dela. S 6:4 in 6:3 je odpravil Marina Čilića. Švicar je udaril nekaj prvovrstnih winnerjev in Hrvat je bil nemočen. "Igral sem zelo raznovrstno. Ja, dobro sem odigral in lahko sem zadovoljen," je strnil Federer. Edino večje presenečenja tretjega kola je pripravil Ivan Ljubičić, ki je s 6:4 in 6:2 premagal petopostavljenega Čeha Thomasa Berdycha. Hrvat se bo v četrtfinalu zoperstavil Nadalu. Izpostavimo še, da je četrti nosilec iz Španije David Ferrer s 6:1 in 6:3 izločil vzhajajočo zvezdo, Kanadčana Milosa Raonica.

ATP, masters, Monte Carlo, osmina finala:

Andy Murray (VB, 3) : Gilles Simon (Fra/16) 6:3, 6:3
Frederico Gil (Por) : Gael Monfils (Fra/8) 7:6(6), 6:2 
Roger Federer (Švi/2) : Marin Čilić (Hrv/15) 6:4, 6:3
Rafael Nadal (Špa/1) : Richard Gasquet (Fra/13) 6:2, 6:4
Viktor Troicki (Srb/11) : Tommy Robredo (Špa) 3:6, 2:1, predaja
Ivan Ljubicic (Hrv) : Tomas Berdych (Češ/5) 6:4, 6:2
David Ferrer (Špa/4) : Milos Raonic (Kan) 6:1, 6:3 
Jürgen Melzer (Avt/7) : Nicolas Almagro (Špa/9) 6:1, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.