Rafa končal v bolečinah, Andy naprej!

Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer in Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 Rod Laver Arena Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 David Ferrer Foto: Žurnal24 Aleksander Dolgopolov ml. Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Aleksander Dolgopolov ml. Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Aleksander Dolgopolov ml. Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray in Aleksander Dolgopolov ml.
David Ferrer je v četrtfinalu 6:4, 6:2 in 6:3 izločil poškodovanega Rafaela Nadala. Pred tem se je Aleksander Dolgopolov prebudil iz sanj. Andy Murray ga je premagal s 7:5, 6:3, 6:7 in 6:3.
Oglej si celoten članek

Prvi polfinalni par grand slama v Melbournu smo dobili v torek – Švicar Roger Federer bo igral proti Srbu Novaku Djokoviću. In drugi polfinalni par? Škot Andy Murray proti Špancu Davidu Ferreru. Zgodilo se je veliko presenečenje. Ferrer je s 6:4, 6:2 in 6:3 premagal prvega nosilca in rojaka Rafaela Nadala. Slednji je imel težave z bolečinami v stegenski mišici (izkoristil je tudi zdravniški premor). Na obrazu se mu je videlo, da je igral v bolečinah, ob zaostanku z 0:3 v tretjem nizu je komaj zadrževal solze (poglejte v galeriji). Nadal tako ne bo postal šele tretji v zgodovini in prvi po letu 1969 (po Rodu Laverju), ki bi imel istočasno v lasti vse štiri grand slame. Pred enim letom se mu je na OP Avstralije nekaj podobnega zgodilo proti Murrayu (poškodba kolena) in prav tako v četrtfinalu. Za Ferrera, ki ni pokazal nobenega usmiljenja do poškodovanega rojaka, je to šele četrta zmaga na zadnjih 15 dvobojih z Nadalom.

Ni lahko zmagati na tak način, ampak Rafa je še enkrat dokazal, da je gentleman in je igral kljub poškodbi. Igral sem napadalno, a če Rafael ne bi bil poškodovan, ne bi zmagal v treh nizih.
David Ferrer
"To je nedvomno velika zmaga zame, vendar pa v bistvu ne gre za pravo zmago," je citat dneva španskega igralca Ferrerja, ki se ni mogel v celoti veseliti velikega uspeha, potem ko je njegov tekmec tožil za poškodbo. "Igral je s poškodbo, imel sem srečo," je Ferrer z grenkim priokusom govoril o dvoboju. Nadal je na turnirjih za grand slam izgubil prvič po 25 zmagah. "Za mano je težak dan. Danes kaj več nisem mogel pokazati, sploh pa ne proti igralcu, ki je igral na zelo visoki ravni. Mislim, da mi ni potrebno govoriti o tem, kaj sem preživljal na igrišču, saj je bilo očitno, da nisem bil v svoji najboljši izvedbi. Težave sem imel že na začetku, nato pa ..., se je dvoboj pravzaprav že končal," je povedal Nadal. Ne maram predaj. To sem storil že lani in letos tega nisem želel ponoviti. O poškodbi ne bi rad govoril. Kot prvo, ne vem točno zakaj gre, in kot drugo, to ni pošteno do zmagovalca. Nočem, da se govori, da ob porazih vedno krivim poškodbe."

Andy Murray je bil s 7:5, 6:3, 6:7 in 6:3 boljši od ukrajinskega presenečenja na OP Avstralije, Aleksandra Dolgopolova mlajšega. Kazalo je, da bo tudi Andy napredoval v treh nizih, ko je dobil prva dva in naredil brejk v tretjem. Aleksandrove sanje se le niso končale tako hitro. Še sam je odvzel servis in dobil podaljšano igro s 7:3. A to je bilo tudi vse, kar je še zmogel. V četrtem nizu je povsem popustil (skupno kar 77 neizsiljenih napak) in po zaostanku z 0:4 ni več mogel napraviti preobrata. "To je bil zelo težak dvoboj, veliko je bilo treba teči. Nisem našel svojega ritma, a sem bil vsaj fizično pravi. Ne bi rekel, da sem bil v kakšni nevarnosti. Igral sem solidno, a v polfinalu bom moral igrati bolje," je priznal Murray po 186 minutah četrtfinalnega obračuna.

OP Avstralije, četrtfinale (M):

Andy Murray (VBr, 5) : Aleksander Dolgoropov (Ukr) 7:5, 6:3, 6:7 (3), 6:3;
Rafael Nadal (Špa, 1) : David Ferrer (Špa, 7) 4:6, 2:6, 3:6.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.