''Rafa, ne razmišljaj preveč o Realu''

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Real Madrida José Mourinho se je ponorčeval iz Rafaela Beníteza, ki sedi na klopi londonskega Chelseaja. Trenerja modrih so v intervjuju za radijsko postajo Onda Cero povprašali, če bi ga zanimalo delo pri madridskem Realu, Mou pa odgovarja, naj Španec ne razmišlja preveč o aktualnih španskih prvakih.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA rafael benitez Trener Chelseja Rafael Benítez ne želi izdati, kakšni so njegovi načrti za prihodnje leto, saj junija poteče njegova pogodba z Londončani. V nedavnem intervjuju za špansko radijsko postajo Onda Cero je Benítez povedal: ''Nekaj vem, vendar ne bom govoril o Real Madridu, ker mislim, da ne smel. Ponudbo Chelseaja sem sprejel, ker sem verjel, da je izbira dobra. Analiziral sem trg in razmišljal o ekipah, ki bi jih rad treniral, a v primeru vrhunskih ekip mora nekdo zelo slabo opravljati svoje delo, če želiš dobiti priložnost,'' je povedal Španec, ki se je po prihodu na Stamford Bridge znašel v nemilosti domačih navijačev. ''Ne slišim pesmi, ki so namenjene meni. Osredotočen sem na tekmo in ne vem, kaj se dogaja na tribunah,'' je povedal Benítez in dodal, da Fernando Torres še vedno ni našel svoje prave forme. ''Fernando je trdo delal in še naprej trdo dela. Še vedno ima prostor za izbojšave in tega se zaveda. Ekipa se skuša prilagoditi, da bi ga motivirala. Njegova prioriteta je napad.'' Benítez je spregovoril še o zlati žogi, za svojega favorita pa ni imenoval Ronalda, Messija al Inieste, ampak Xavija.

Mourinho: ''Ni mi mar, kam bo šel Benítez''

José Mourinho je na tiskovni konferenci pred obračunom španske nogometne lige, kjer bo Real gostoval pri Malagi, zatrdil, da se v januarskem prestopnem roku ne obeta nobena igralska rošada. S tem je ciljal predvsem na Brazilca Kakája, ki kot kaže ostaja v dresu belega baleta. Portugalec se je posmehljivo odzval na besede Rafaela Beníteza, ki je posredno namignil, da bi lahko prevzel vodenje Reala. ''Ne vem, kam bo šel in ni mi mar. Kot oboževalec Chelseaja si želim, da na tekmi proti Corinthiansu ni razmišljal o Realu,'' je povedal Mourinho. Chelsea je namreč v finalu svetovnega klubskega prvenstva klonil proti brazilskemu Corinthiansu.
Foto: EPA jose mourinho Mourinho je krivdo za nastalo situacijo Reala, v kateri za vodilno Barcelono zaostaja že 13 točk, pripisal celotni ekipi. ''Odgovornost je na ljudeh, ki so osvojili ligo. Če so jo osvojili igralci, je krivda njihova. Če jo je osvojil trenerski štab, je krivda naša. Če smo jo osvojili skupaj, smo krivi vsi,'' je povedal 49-letnik, ki je z letom 2012 zadovoljen, čeprav Realu v zadnjih mesecih ne gre vse po načrtih. ''Dobro smo igrali v ligi in osvojili naslov. Osvojili smo tudi superpokal, sicer najmanj pomembno tekmovanje, ampak premagali smo našega največjega rivala. V letošnji sezoni smo dobro igrali v Ligi prvakov, v domači ligi pa ne,'' je iztekajoče se leto ocenil Mou.

Portugalec je znan po turbulentnem odnosu s predstavniki sedme sile, njegovo negativno mnenje o novinarjih pa večkrat pristane na naslovnicah. ''Ni moja naloga, da analiziram vaše delo, ampak je ravno obratno. Če to počnete pošteno, boste imeli miren božič. Če ne, potem niste vredni svojega poklica in prazničen čas za vas ne bo tako sproščen,'' je ponovno udaril Portugalec, ki ni želel razkriti, ali je v stiku s Titom Vilanovo. ''Ne bom javno govoril, kaj počnem v zasebnem življenju. Če sem govoril z njim ali mu poslal sporočilo, je osebna stvar. Če se kolega znajde v zdravstvenih težavah, smo vsi na isti strani. Tita vsi podpiramo,'' je zaključil ''Edini''.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.