Rafa pred Montrealom: ''Naredil bom vse''

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski tenisač Rafael Nadal se bo na igrišča vrnil v kanadskem Montrealu, kjer je v preteklosti že okusil slast zmage.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal, ki po porazu v prvem krogu turnirja v Wimbledonu ni odigral nobenega obračuna, se na teniška igrišča vrača v Montrealu, kjer bo na sporedu šesti masters v letošnji sezoni.

Četrti igralec sveta je od bolečega poraza v All England Clubu treniral na Mallorci, kjer se je aktivno pripravljal na začetek ameriške turneje, ki bo vrhunec dosegla z zadnjim grand slamom sezone za OP ZDA.
Foto: EPA rafael nadal ''Na ta del sezone se pripravljam povsem enako kot prej,'' je povedal Nadal in dodal: ''Seveda je fantastično, kar se je zgodilo v zadnjih štirih mesecih, vendar sezone še ni konec in potrebno se je dobro pripraviti.''

Statistika 2013: 43 zmag/3 porazi

Nadal se je februarja vrnil po poškodbi kolena in v nekaj mesecih nanizal sedem turnirskih zmag, vključno z osmim naslovom na pariškem pesku Roland Garrosa. V sončnem Indian Wellsu je prekinil skoraj tri leta trajajoči post, ko je osvojil prvi turnir na trdi podlagi po oktobru 2010. Španec je v letu 2013 zbral 43 zmag in tri poraze, zaigral pa je v finalu devetih od desetih turnirjev.

V Montrealu bo lovil 25. masters v svoji karieri in četrti v letošnji sezoni, saj je zmagal že v Indian Wellsu (p. Del Potra), Madridu (p. Wawrinko) in Rimu (p. Federerja). Kanadski masters, ki vsako leto izmenično poteka v Torontu in Montrealu, je dobil že dvakrat. Leta 2005 je zmagal v Montrealu (p. Agassija), leta 2008 pa v Torontu (p. Kieferja).

''Upam, da bom v Montreal prispel konkurenčen, saj sedem tednov premora ni idealno za tako težak turnir, kjer igrajo najboljši tenisači na svetu. Naredil bom vse, da se bom dobro odrezal,'' je zaključil zmagovalec 12 turnirjev za grand slam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.