Rafael Nadal drvi proti sedmi lovoriki

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Rafael Nadal je tretji polfinalist turnirja za grand slam na Roland Garrosu. Včeraj sta skozi šivankino uho napredovala Novak Đoković in Roger Federer, medtem pa Španec nadaljuje z dominantnimi predstavami, saj letos na rdečem pesku sploh še ni izgubil niza.
Oglej si celoten članek

Svojega nasprotnika, rojaka Nicolasa Almagra, je ugnal z rezultatom 7:6(4), 6:2, 6:3. v prvem nizu je bil obračun izredno izenačen, saj se nihče od njiju ni uspel dokopati do odločilnega brejka, zmagovalca pa je dala šele podaljšana igra. V ključnih trenutkih je bil bolj zbran drugi igralec sveta, ki je povedel z 1:0 v nizih.

Nadal je v nadaljevanju še gradil na svoji samozavesti in v četrti igri drugega niza prvič na dvoboju odvzel servis nasprotniku za vodstvo s 3:1. V zadnjem nizu je Almagro z vsemi močmi pritiskal na začetni udarec leto dni mlajšega Španca in si priigral nekaj brejk priložnost, vendar mu servisa Nadalu ni uspelo odvzeti. Takšnih težav pa ni imel Majorčan, ki je zadnji udarec Almagru zadal v osmi igri, ko je povedel s 5:3. Nato je obračun rutinirano zaključil v svojo korist.

"Imel sem veliko sreče v zadnjem nizu. Imel sem nekaj priložnosti na moj servis, z drugo ali tretjo priložnostjo sem vendarle odločil tekmo," je sprva dejal Nadal, ki na letošnjem pariškem turnirju sploh še ni izgubil niza. "Skušal sem počakati na svoje trenutke. Imel je nekaj dobrih trenutkov, žogico je udarjal močno, toda imel sem tudi svoje priložnosti," je še dodal Nadal.

Za Nadala je bila to že jubilejna 50-ta zmaga na igriščih Roland Garrosa. Španec je lovoriko na drugem grand slamu sezone osvojil šestkrat v zadnjih sedmih letih, letos pa naskakuje že rekordno sedmo lovoriko. Edini poraz na turnirju mu je leta 2009 v četrtem kolu prizadejal Šved Robin Söderling, ki pa je zaradi bolezni iz karavane odsoten že skoraj leto dni.

V drugem današnjem četrtfinalnem obračunu je David Ferrer izločil četrtega nosilca Andyja Murraya. Španec je za zmago potreboval štiri nize. Škot je imel v zadnjih tednih kar nekaj težav s poškodbami in ni našel svoje prave forme, kar je za zmago s 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2 s pridom izkoristili Ferrer. "Proti Rafi bo težka tekma, na tej podlagi je najboljši v zgodovini, toda upam, da bom dobro igral," je povedal Španec.

Šarapova in Kvitova dopolnili polfinalne pare

Rusinja Marija Šarapova in Čehinja Petra Kvitova sta dopolnili polfinalne pare drugega grand slama v sezoni na Roland Garrosu. Šarapova je bila s 6:2, 6:3 boljša od Estonke Kaie Kanepi, Kvitova pa je po nekaj težavah s 3:6, 6:2, 6:4 strla odpor Jaroslave Švedove.

"Vesela sem, da sem spet v polfinalu. Rada se vračam sem in se izzivam, da bi šla na turnirju še dlje," je po dvoboju proti 23. nosilki Kanepijevi povedala Šarapova, ki bi se z uvrstitvijo v finale Roland Garrosa spet vrnila na vrh ženske teniške lestvice.

Kvitova, zmagovalka Wimbledona, se bo za sobotno finale pomerila s Šarapovo.

V torek sta si mesti v polfinalu zagotovili Italijanka Sara Errani, ki je s 6:3 in 7:6(2) ugnala deseto nosilko Nemko Angelique Kerber, in šesta nosilka Avstralka Samantha Stosur, ki je bila s 6:4 in 6:1 boljša od Slovakinje Dominike Cibulkove.

OP Francije (18,72 milijona evrov):

moški, četrtfinale:
Rafael Nadal (Špa/2) : Nicolas Almagro (Špa/12) 7:6(4), 6:2, 6:3
David Ferrer (Špa/6) : Andy Murray (VB/4) 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2

odigrano v torek:
Novak Đoković (Srb/1) : Jo Wilfried Tsonga (Fra/5) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6(6), 6:1
Roger Federer (Švi/3)
: Juan Martin Del Potro (Arg/9) 3:6, 6:7(4), 6:2, 6:0, 6:3

ženske, četrtfinale:
Marija Šarapova (Rus/2) - Kaia Kanepi (Est/23) 6:2, 6:3;
Petra Kvitova (Češ/4) - Jaroslava Švedova (Kaz) 3:6, 6:2, 6:4.

odigrano v torek:
Samantha Stosur (Avs/6) : Dominika Cibulkova (Svk/15) 6:4, 6:1
Sara Errani (Ita/21) : Angelique Kerber (Nem/10) 6:3, 7:6(2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.