''Rafael Nadal je že postal nesmrten''

Foto: Žurnal24 Nadalu je uspel izjemen dosežek. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Rafael Nadal Parera. Po osvojitvi še zadnjega turnirja za grand slam, ki mu je manjkal (skupno deveti), so pri spletnem časopisu AS pozdravili zmago z naslovom Rafael Nadal je že postal nesmrten.
Oglej si celoten članek

Naslovi govorijo, da je Roger veliko boljši kot jaz, takšna je resnica v tem trenutku. Mislim, da bo tako tudi ostalo skozi vse moje življenje.
Rafael Nadal

Vse to z razlogom. 24-letni Španec je postal najmlajši teniški igralec v zgodovini odprte ere tenisa (po letu 1968, ko so pravico na turnirjih dobili tudi profesionalni tenisači), ki mu je uspelo osvojiti karierni grand slam ali povedano drugače: Nadal je osvojil vse štiri največje turnirje svetovnega tenisa (Pariz, Wimbledon, Melbourne in New York). To je v odprti eri uspelo le še Rogerju Federerju (pri 27 letih) in Andreju Agassiju (pri 29 letih).

Nadal je do zdaj petkrat slavil na OP Francije, dvakrat v Wimbledonu, po enkrat pa na OP Avstralije in ZDA.

A to še ni vse: Nadal je postal šele prvi igralec po Rodu Laverju, ki mu je uspelo zmagati Pariz, Wimbledon in New York zapored. To pomeni, da ima trenutno na skupnem seštevku kar 21 zaporednih zmag na turnirjih za grand slam. Verjeti gre, da mu dodatne motivacije pred odprtim prvenstvom Avstralije 2011 ne bo manjkalo.

Poleg kariernega grand slama se po 13. septembru 2010 lahko pohvali še z kariernim zlatim slamom. 24-letnik je namreč osvojil vse štiri turnirje velike četverice in še zlato medaljo v posamični konkurenci olimpijskih iger (to je vse, kar lahko nekdo v posamični konkurenci tenisa osvoji). V moški konkurenci je pred Špancem to uspelo doseči le še Andreju Agassiju.

 

Tisti, ki se radi igrajo s številkami, pri rivalstvu Federer-Nadal niso pozabili na hitrost osvajanja grand slamov. Tako so izračunali, da je Nadal osvojil devet turnirjev za grand slam pri 24, medtem ko je to Rogerju uspelo pri 25 letih. A Nadal se s številkami ne obremenjuje. ''Mislim, da je govoriti o tem, ali sem boljši ali slabši od Rogerja, neumno. Naslovi govorijo, da je on veliko boljši kot jaz, takšna je resnica v tem trenutku. Mislim, da bo tako tudi ostalo skozi vse moje življenje.''

Čeprav je Nadal po številu osvojenih lovorik še daleč za Švicarjem, pa bi ob številnih novih zmagah na grand slamih v prid Majorčana govoril še en podatek. Nadal je dobil kar 66 odstotkov dvobojev s Federerjem, vključno s tremi zmagami v štirih finalih turnirjev za grand slam. In če je Federer največji, Nadal pa je v medsebojnih dvobojih boljši od največjega, se tu pojavi kompleksno vprašanje. A o tem kdaj drugič ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.