Räikkönen ali Ricciardo? ''Vseeno mi je''

Foto: EPA
Foto: EPA
Sebastian Vettel je zatrdil, da mu je vseeno, ali bo njegov moštveni kolega v prihodnji sezoni Kimi Räikkönen ali Daniel Ricciardo.
Oglej si celoten članek

V bitko za prazen sedež v Red Bullu, ki se bo sprostil z odhodom Marka Webbra, naj bi bila udeležena samo še dva dirkača. Medtem ko se je Ricciardo z Red Bullom udeležil testiranja v Silverstonu, ki so mu mediji nadeli naziv ''avdicija'', pa Räikkönen neposredno še ni spregovoril o tem, ali bi bil pripravljen na selitev k Red Bullu. ''Z nobenim nimam težav in z obema se dobro razumem,'' je o kandidatih za bodočega moštvenega kolega povedal Vettel.

Ricciardo ima za seboj šele dve sezoni v formuli 1, zato se zdi Räikkönen bolj očitna izbira za ekipo, ki si želi nadaljevati trend osvajanja naslovov tako med dirkači kot med konstruktorji. A razlika je v tem, da Räikkönen sedi v dokaj konkurenčnem Lotusovem dirkalniku, kjer naj bi se odlično počutil, zato je vprašanje, ali se bo odločil za prestop, ki bo medijsko zelo odmeven.

''Kimija poznam nekoliko bolje, vendar menim, da je Daniel opravil dobro delo. Vsi dirkači so opravili dobro delo. Dirkalnik jim je uspelo obdržati na stezi, ki ni lahka, in mislim, da so lahko zadovoljni z rezultati,'' je testiranje v Angliji komentiral trikratni svetovni prvak.

''Seveda razumem navdušenje, ki bi ga ustvaril Kimijev prihod. Vendar na koncu ni pomembno, če imaš ob sebi močnega dirkača ali ne, saj moraš v boju za naslov premagati vse. V tem trenutku je težko reči, kdo bi bil najboljša izbira. To je odločitev ekipe, jaz pa lahko povem svoje mnenje,'' je zaključil Vettel.

Vergne: ''Še vedno imam možnosti''

Red Bull je po objavi novice, da Mark Webber ob koncu sezone zapušča ekipo, oznanil, da se za prosto mesto potegujejo trije dirkači. Kot kaže, v igri ostajata Ricciardo in Räikkönen, medtem ko je Jean-Eric Vergne vsaj navidez izpadel iz enačbe. Francoski dirkač trdi, da temu ni tako.

''Še vedno imam možnosti. Rad bi dirkal za Red Bull, vendar v tem trenutku nima smisla razmišljati o tem,'' je povedal 23-letnik in dodal: ''Ne želim razmišljati o naslednji sezoni. S tem izgubiš koncentracijo in energijo, ki jo potrebujem letos s Toro Rossom. Če se bodo odločali med Kimijem in Danielom, upam, da bodo izbrali Daniela.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.