Räikkönen: Magnussen uničil dirko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dirkač Ferrarija Kimi Räikkönen je dejal, da mu je dotik s Kevinom Magnussenom (McLaren), ki mu je predrl zadnjo desno gumo, uničil dirko za VN Malezije.
Oglej si celoten članek

Kimi Räikkönen je na dirkališču v Sepangu osvojil 12. mesto in ostal brez točk prvenstva F1. Finski dirkač ima po dveh dirkah na svojem računu skromnih šest točk – 18 manj od moštvenega kolega Fernanda Alonsa.

V drugem krogu dirke v Maleziji je Räikkönena zadel Kevin Magnussen in dirkaču Ferrarija predrl gumo. Finec je moral nepričakovano v bokse in se takoj znašel na začelju razvrstitve, medtem ko je moral dirkač McLarna opraviti petsekundni kazenski postanek. Räikkönen je poskušal v nadaljevanju dirke izgubljeno nadoknaditi, a je priplezal le do 12. mesta, ki ne prinaša točk.

''Nisem videl, kaj se je zgodilo. Slišal sem, da me je zadel s prednjim krilcem in mi poškodoval zadnje kolo. Ničesar nisem čutil, čeprav mi je uničil dirko. Potem sem imel težave, saj smo zaradi poškodovanega podvozja izgubili nekaj oprijema,'' je povedal nekdanji svetovni prvak, ki je prepričan, da bi se z nepoškodovanim dirkalnikom lahko kosal z Alonsom.

''Težko je reči, kako dober bi lahko bil, a zagotovo bi bil blizu Fernandu. Po trku je šlo zame vse samo še navzdol,'' je povedal Räikkönen. Čeprav je na prvih dveh dirkah sezone zbral le šest točk, pa povratnik v Maranello ostaja optimističen. ''Seveda to ni idealen začetek, vendar nismo storili ničesar narobe, ampak plačali napako nekoga drugega. Nesreča, a to je dirkanje. Potruditi se moramo, da bomo na naslednji dirki še boljši,'' je zaključil ledeni Finec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.