Raikkönen med navijači najbolj priljubljen

Foto: EPA
Foto: EPA
V mednarodni raziskavi, ki jo je podprla Organizacija voznikov velikih nagrad (GPDA), so navijači formule 1 dirkalni šport označili kot dragega, tehnološkega in dolgočasnega.
Oglej si celoten članek

Formula 1 je nedvomno v veliki krizi. Sedaj je razkrila mednarodna raziskave v 194 državah, da ga tudi navijači, ki dirkalnemu športu že sledijo več kot deset let, občutijo kot dolgočasnega. Kar 89 odstotkov 215.000 navijačev, ki je sodelovalo v raziskavi, si želi, da bi formula 1 postala spet bolj tekmovalna.

Med navijači je najbolj priljubljen finski voznik Kimi Raikkönen, ki trenutno nastopa za Ferrari, sledita mu Fernando Alonso (McLaren) in Jenson Button (McLaren). Trenutni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) je šele na četrtem mestu. Najbolj priljubljeni voznik vseh časov so Ayrton Senna, Michael Schumacher in Alain Prost.

Pogled na formulo 1 se je v zadnjih pet letih močno spremenil. Medtem ko so navijači pred petimi še opisali šport kot tehnološkega, tekmovalnega in napetega, ga sedaj vidijo kot dragega, tehnološkega in dolgočasnega. 77 odstotkov navijačev je mnenja, da so poslovni interesi postali preveč pomembni, zato si večina želi, da bi se, tako kot npr. v ameriški košarkarski ligi, uvedel zavezujoč proračun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.