Räikkönen v Red Bullu že leta 2014?

Foto: EPA
Foto: EPA
Lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz je spregovoril o možnih zamenjavah za Marka Webbra, če bi se Avstralec odločil za odhod iz avstrijske ekipe. Med najresnejšimi kandidati se omenjajo Kimi Räikkönen (Lotus), Jean-Eric Vergne (Torro Rosso) in Daniel Ricciardo (Torro Rosso).
Oglej si celoten članek

Ugibanja o prihodnosti Marka Webbra so po incidentu na dirki za VN Malezije, kjer je prišlo do ''obračunavanja'' z moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, dosegla vrhunec.

Webbru pogodba z avstrijsko ekipo poteče konec letošnje sezone in vprašanje je, če se bo Avstralec odločil za nadaljnje dirkanje ob trikratnemu svetovnemu prvaku. Šef ekipe Christian Horner je zatrdil, da bo Webber zagotovo ostal in da o tem ''ni nobenega dvoma''.

Foto: EPA Dietrich Mateschitz Podobnega mnenja je tudi Mateschitz, ki zmagovalcu devetih dirk formule 1 ne želi zapirati vrat, a se obenem že ozira v prihodnost. Avstrijski milijarder ima kar nekaj idej, kdo bi lahko v prihodnosti dirkal v Red Bullu. Eden izmed glavnih kandidatov je Kimi Räikkönen, ki po vrnitvi v karavano uživa status enega izmed najboljših dirkačev na svetu. ''Kimi je hladen, hiter in vedno kandidat,'' je povedal Mateschitz, ki ni bil najbolj zadovoljen s Vettlovo potezo v Sepangu.

Po besedah 68-letnega milijarderja je Webber dobrodošel, da po koncu sezone ostane v ekipi, v nasprotnem primeru pa se bodo ozirali po obeh dirkačih Torro Rossa. ''Mark se bo odločil, ali se bo upokojil, nedvomno pa je kandidat za sezono 2014,'' je povedal Avstrijec in dodal: ''Vedno je dobrodošel, prav tako pa se ne bi branili mladih dirkačev, kot sta Jean-Eric Vergne in Daniel Ricciardo iz Torro Rossa. Vem, da gre za diplomatski odgovor, vendar tako pač je. Vse ostalo so samo špekulacije.''

Pogodba Kimija Räikkönena se prav tako izteče ob koncu sezone in povsem mogoče je, da bo Finec združil moči z Red Bullom, ki je bil eden izmed njegovih sponzorjev že v času dirkanja v reliju.  Red Bullu bi se z veseljel pridružil Vergne, ki je na vprašanje, ali je on tisti, ki bo zamenjal Webbra, povedal: ''Z veseljem bi bil jaz tisti in naredil bom vse, da mi uspe. Če bom vozil dobro, bom morda dobil sedež v Red Bullu,'' je povedal Francoz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.