Räikkönenu prepovedali udeležbo relija

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav je pred vrnitvijo v formulo 1 dve sezoni preživel v dirkalniku za reli, letošnje izvedbe največje domače dirke, relija za svetovno prvenstvo na Finskem, nekdanji svetovni prvak formule 1 Kimi Räikkönen ne bo videl. Njegova ekipa Lotus mu je namreč udeležbo na tekmovanju prepovedala, čeprav imajo takrat v formuli 1 poletni premor.
Oglej si celoten članek

Reli na Finskem je na sporedu v začetku avgusta, ko je v poletnem koledarju formule 1 sicer premor. A na prizorišču dirke v Monte Carlu so v moštvu finskemu dirkaču jasno povedali, da nastopa na reliju ne odobravajo. Temu najverjetneje botruje tudi huda poškodba Poljaka Roberta Kubice, ki se je kot član Renaulta poškodoval lani na reliju v Italiji in se odtlej ni vrnil za volan dirkalnika formule 1.

"Kimijeva pogodba ne omogoča udejstvovanja na relijih. Po tistem, kar se je zgodilo Robertu, mu tega ne moremo dovoliti, kar je Kimi tudi sprejel z razumevanjem," je v pogovoru za časnik Autosport dejal vodja Lotusovega moštva Eric Boullier.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.