Raje osovraženi kot pomilovani

Foto: Profimedia toto wolff
Prevladi Mercedesa kar ni videti konca.
Oglej si celoten članek

Sezona formule 1 se je šele dobro začela, a že je jasno, da Mercedes drvi novemu konstruktorskemu in dirkaškemu naslovu naproti.

Moštvo iz Brackleyja je svojo prevlado znova pokazalo v kvalifikacijah za VN Velike Britanije, kjer je bil zmagovalec Lewis Hamilton debelo sekundo hitrejši od najbližjega zasledovalca iz konkurenčnega moštva.

Britančev moštveni kolega Valtteri Bottas je zaostal dobre tri desetinke.

Formula 1 Mercedes svetlobna leta pred konkurenco

Razen v primeru kakšnih nepredvidljivih okoliščin si je težko zamisliti scenarij, po katerem bi lahko kdorkoli ogrozil prevlado Mercedesa.

Kljub dobrim obetom pa srebrni ne nameravajo počivati na lovorikah, poudarja šef moštva Toto Wolff in dodaja, da uspehi moštva nikoli ne bodo postali samoumevni.

"Naš uspeh ni zagotovilo za prihodnost. Drži, da s takšnimi predstavami ne pridobivamo novih prijateljev in da nas bodo napadali z vseh strani, a morali bomo vzdržati. Bolje to, kot da bi nas ljudje pomilovali," je dejal Wolff.

Nedeljska dirka za VN Velike Britanije bo četrta v skrajšani sezoni 2020. Vse tri dosedanje je dobil Mercedes. Dvakrat je slavil Hamilton, enkrat pa Bottas, slednji ima v skupnem seštevku pet točk zaostanka za branilcem naslova.

V konstruktorski razvrstitvi prednost Mercedesa pred drugouvrščenim Red Bullom znaša že 66 točk.

F1 Našli zamenjavo za okuženega Péreza
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.