Raje v München kot v Barcelono

Foto: EPA
Foto: EPA
Argentinski strateg Marcelo Bielsa, ki je v pretekli sezoni odlično krmaril nogometni ponos Baskije, je zagrozil z odstopom, če bo klub prodal vsestranskega veznega igralca Javija Martíneza.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Lionel Messi Javi Martinez Javi Martínez je že vrsto let član prvega moštva Athletic Bilbaa. Za člansko ekipo je začel nastopati že pri rosnih 17 letih, pri sedanjih triindvajsetih je že zelo izkušen in tudi vajen igranja na vseh položajih v zvezni vrsti, pa tudi vloga centralnega branilca mu ni tuja. Zato ni presenetljivo, da je Martínez tarča mnogih evropskih klubov, ki po vseh kriterijih spadajo v elitni razred nogometa na stari celini. Največ zanimanja kažeta münchenski Bayern in katalonska Barcelona.

A njegov trener Marcelo Bielsa, ki si je že med službovanjem v rodni Argentini pridobil vzdevek "El loco", nikakor noče izgubiti talentiranega Baska. Vodstvu 24-kratnega zmagovalca Cope del Rey je zagrozil z odstopom, če bo visokorasli Javi zamenjal klubsko okolje. Že pred meseci je med trenerjem in upravo nastal kratki stik, ki pa so ga hitro rešili.

Raje v München kot v Barcelono

Agent Javija Martíneza je sicer pred dnevi izjavil, da si vezist bolj kot k rivalu Barceloni želi v bavarsko prestolnico, a kot zaenkrat kaže, bo vsaj še eno tekmovalno obdobje preživel na stadionu San Mames.

V lanski sezoni je Athletic Bilbao prišel do finala tako v španskem pokalu, kjer so klonili proti Barceloni, kot v Evropski ligi, kjer jih je ugnal Athletico Madrid.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.