Rakete pokončale Teličke, Spurs povedli

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Houston Rockets so v peti tekmi prvega kroga končnice NBA doma premagali Dallas Mavericks s 103:94 in se prebili v polfinale zahodne konference.
Oglej si celoten članek

San Antonio Spurs do uvrstitve v naslednji krog manjka še ena zmaga, potem ko so davi v Los Angelesu premagali domače Clippers s 111:107 in v seriji povedli s 3:2.

Houston se je prvič po letu 2009 prebil v drugi krog končnice, do zmage pa je raketam pomagal predvsem razpoloženi James Harden z 28 točkami in osmimi podajami, Josh Smith z 20 točkami in osmimi ujetimi žogami ter center Dwight Howard, ki je zbral 18 točk in kar 19 skokov ter štiri blokade. Pri Dallasu sta bila najbolj razpoložena Monta Ellis s 25 točkami in sedmimi podajami ter Dirk Nowitzki, ki je dosegel 22 točk in 14 skokov.

Foto: EPA rodckets mavericks nowitzki Houston bo v polfinalu konference igral proti boljšemu iz dvoboja San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers, kjer so aktualni prvaki iz San Antonia v peti tekmi sinoči dosegli pomembno gostujočo zmago. Izid je bil enak kot na drugi tekmi (111:107), ampak za razliko od tega dvoboja Spursi niso potrebovali dodatnih pet minut za zmago, saj jim je uspelo v zaključnem delu ubraniti prednost, potem ko je Kawhi Leonard (18 točk, 9 skokov) zadel oba prosta meta sekundo pred koncem.

V dresu San Antonia je bil z 21 točkami, 11 skoki in štirimi podajami najboljši Tim Duncan, velik prispevek k zmagi pa so dodali tudi igralci s klopi: Manu Ginobili (14 točk, 6 podaj), Patty Mills (13 točk) in Boris Diaw (10 točk, 7 skokov).

Clippersi so zmago zapravili predvsem zaradi slabega meta za tri točke (1/14) in primanjkljaja točkovnega izkupička igralcev s klopi, ki se niso priključili Blakeu Griffinu (30 točk, 14 skokov, 7 podaj), Chrisu Paulu (19 točk, 10 podaj) in DeAndreu Jordanu (21 točk, 14 skokov).

San Antonio bo gostil šesto tekmo, ki bo na sporedu v noči s četrtka na petek.

Liga NBA, končnica, 1. krog:

Zahod:

Houston Rockets : Dallas Mavericks 103:94 /4:1/
Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs 107:111 /2:3/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.