Ramos: Tokrat ne bom izpustil pokala

Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je z zmago s 3:0 na vedno zahtevnem gostovanju v Bilbauu le uspel prekiniti dominacijo Barcelone v španskem prvenstvu. Galaktiki slavijo 32. naslov, Sergio Ramos pa obljublja, da pokala tokrat ne bo izpustil iz rok.
Oglej si celoten članek

Čeprav deseti naslov v Ligi prvakov še vedno ostaja neizpolnjena želja, igralci Real Madrida slavijo kot že dolgo ne. Z nedeljsko zmago s 3:0 proti Athleticu iz Bilbaa so galaktiki tudi uradno potrdili 32. naslov državnih prvakov in konec Barcelonine prevlade, ki je trajala kar štiri leta.

Zvezdniki iz Madrida so naslov potrdili v Baskiji, pravo slavje pa se bo začelo v četrtek, ko bo ob 19. uri na sporedu zabava na trgu Cibeles v španski prestolnici, kjer Realovi navijači tradicionalno slavijo največje uspehe. V središču pozornosti bo tudi branilec Sergio Ramos, ki je po lanski zmagi v kraljevem pokalu iz avtobusa izpustil pokal za zmago. "Se že veselim zabave na trgu Cibeles in držanja pokala, toda tokrat bom pazil, da mi ne pade iz rok," se je pošalil Ramos in obljubil, da bo tokrat dovolj trdno držal pokal v svojih rokah. "To je nogomet. Zelo smo zadovoljni in veseli po tako zahtevnem prvenstvu in boju z izjemno Barcelono. Bila je zelo zahtevna in dolga sezona. Madrid je zaslužen zmagovalec, ta naslov pa poklanjamo vsam Madradistom," je še dodal Ramos.

"Težko je bilo premagati takšno ekipo, kot je Barcelona, toda uspelo nam je. Barcelona je bila v zadnjih letih v svojem najboljšem obdobju v zgodovini, to je bil še en dejavnik, ki smo ga morali premagati. Toda na koncu koncev moraš biti najboljši med najboljšimi, če želiš priti do naslova prvaka," je povedal vratar Reala Iker Casillas, njegov moštveni kolega in prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo pa je dodal: "Vsi igralci smo po desetih mesecih boja, treninga in tekem zelo srečni. Cilj je bil naslov prvaka, zadovoljni smo, ker smo ga izpolnili. Da moraš na poti do naslova premagati takšne ekipe, kot je Barcelona, naredi vse skupaj še težje. Toda tudi to ima svoj čar. Veliko bolje je zmagati proti enemu najboljših klubov, to daje naslovu še dodatno vrednost."

Poseben mejnik pa je dosegel tudi trener Reala José Mourinho, saj je prvi strateg, ki mu je uspelo osvojiti naslov državnega prvaka v štirih različnih evropskih ligah. Pred tem je bil najboljši že s Portom, Chelseajem in Interjem. "Tega je bilo najtežje osvojiti," pa je po sinočnji zmagi izjavil Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.