Rangers izločil Celtic

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliki škotski derbi se je vrnil. V polfinalu škotskega pokala je Rangers po enajstmetrovkah izločil Celtic.
Oglej si celoten članek

Rangers se je zaradi finančnih težav leta 2012 moral posloviti od škotske elite, svojo pot med najboljše pa je moral začeti med četrtoligaši. V tej sezoni si je že priigral vrnitev v Premier League, škotski ljubitelji nogometa pa bodo tako v naslednjih letih znova lahko spremljali spremljali velike ligaške derbije med glasgowskima velikanoma.

A tokrat je bil sloviti derbi Old Firm odigran že v polfinalu škotskega pokala, v finale tekmovanja pa je napredoval Rangers. Ta je povedel v 16. minuti tekme, ko se je v gneči pred vrati Celtica dobro znašel Kenny Miller.

Vodstvo je trajalo do začetka drugega polčasa, ko je na 1:1 izenačil Danec ErikSviatchenko. Že prej so zeleno-beli sicer zatresli vratnico, Celtic pa je imel pobudo tudi v nadaljevanju rednega dela, a se rezultat ni spreminjal. Sledila sta podaljška. Znova so povedli modri, izjemen gol od daleč je v 96. minuti zabil BarrieMcKay, a je deset minut kasneje izenačil Avstralec Tom Rogić. V 119. minuti je s prostega strela prečko zadel še Leigh Griffiths, ki bi tako lahko prinesel zmago Celticu.

Odločale so enajstmetrovke. Na obeh straneh so igralci zgrešili v drugi in četrti seriji, zmago pa je v sedmi seriji modrim prinesel Nicky Law. Ta je zadel v polno, Rogić pa je nato žogo poslal čez gol.

V finalu se bosta sicer pomerila dva drugoligaša. Ob Rangersu se bo za lovoriko potegoval Hibernian, ki je z 1:0 premagal Dundee United.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.