Ranocchia odhaja, Éder prihaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Klubi so v zadnjih dneh januarskega prestopnega roka vse bolj dejavni.
Oglej si celoten članek

Italijanski branilec Andrea Ranocchia bo do konca sezone kot posojeni nogometaš milanskega Interja, katerega član je slovenski vratar Samir Handanović, igral za prvoligaša iz Genove Sampdorio, poročajo italijanski mediji.

Branilec si želi pri Sampdorii dobiti več priložnosti za igro, kot jih je dobival pri Interju, saj se želi vrniti v italijansko izbrano vrsto, ki bo poleti nastopila na evropskem prvenstvu. To pa bržčas ni zadnji posel med kluboma, v nasprotno smer naj bi odšel napadalec Eder. Sampdoria je trenutno šele na 17. mestu elitne italijanske lige, Inter pa je četrti s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Napolijem.

Coates v Lizbono

Angleški nogometni prvoligaš Sunderland je do konca sezone portugalskemu Sportingu iz Lizbone posodil urugvajskega reprezentanta Sebastiana Coatesa. Sunderland je sicer danes potrdil nakup reprezentanta Slonokoščene obale Lamineja Koneja, ki sicer tako kot Coates igra v osrčju obrambe.

Coates je v letu 2014 za črne mačke nastopal kot posojen nogometaš Liverpoola, Sunderland ga je odkupil lansko poletje in z njim podpisal do leta 2019. Za ekipo Sama Allardycea je zbral 32 nastopov, 16 v tej sezoni, vendar ga je Sunderland Sportingu, ki ga lahko ob koncu sezone odkupi za pet milijonov evrov, posodil, da bo zadostil pravilom finančnega fair playa. Kone je prestopil iz francoskega Lorienta, s Sunderlandom je podpisal pogodbo do leta 2020, višina odškodnine pa ni znana.

Horić ostaja v Domžalah

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je podaljšal pogodbo z branilcem Kenanom Horićem. Petindvajsetletnemu igralcu iz Bosne in Hercegovine bi pogodba potekla letos poleti, z novim dogovorom ostaja član dvakratnih državnih prvakov do konca sezone 2017/18.

Horić je v Domžale prišel januarja 2014. V dveh letih je v rumenem dresu odigral 71 tekem in velja za enega najboljših branilcev v najmočnejši slovenski ligi: "Vesel sem, da smo na zadovoljstvo vseh vpletenih podaljšali sodelovanje. Strokovno vodstvo mi je namenilo pomembno vlogo v ekipi in upam, da bom njihovo zaupanje opravičil na igrišču in tudi izven njega," je ob podpisu pogodbe dejal Horić, ki bo v prihodnje opravljal vlogo drugega kapetana: "Zagotovo ta funkcija prinaša odgovornost, ki sem jo pripravljen sprejeti. V Čeliku sem imel še večjo odgovornost, saj sem bil prvi kapetan, tako da zame to ni nič novega. Poznam svoje obveznosti tako na igrišču kot tudi v slačilnici."

Borriello se seli h Kurtiću

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić je dobil novega soigralca pri italijanskem prvoligašu Atalanti. To je postal izkušeni 33-letni napadalec Marco Borriello, ki je prestop potrdil na družbenem omrežju Twitter. Borriello, ki je bil nazadnje član Carpija in zanj na 12 tekmah v tej sezoni dosegel štiri gole, je v preteklosti igral za številne klube, med njimi za Milan, Romo, Juventus, Genoo, West Ham in druge.

Največ uspeha je imel v dresu Milana, s katerim je osvojil domače prvenstvo, ligo prvakov in Uefin superpokal. Za reprezentanco Italije je igral sedemkrat. Pri Atalanti bo v napadu zapolnil vrzel po odhodu Argentinca Germana Denisa, ki se je odločil vrniti v domovino k Independienteju.

Townsend v Newcastle

Občasni angleški nogometni reprezentant Andros Townsend je iz londonskega Tottenhama prestopil v Newcastle

Štiriindvajsetletni krilec je za angleško izbrano vrsto odigral deset tekem in dosegel tri gole, zavoljo poškodbe pa ni nastopil na zadnjem velikem tekmovanju - svetovnem prvenstvu v Braziliji 2014.

Cole v Kalifornijo

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Ashley Cole, ki je prejšnji torek sporazumno prekinil pogodbo z italijansko Romo, si je že našel nove delodajalce. Kot prost igralec bo kariero nadaljeval v Los Angeles Galaxy, ekipi, ki igra v Major League Soccer, zanjo pa igra tudi nekdanji igralec Liverpoola Steven Gerrard.

Za 35-letnega Colea bo Los Angeles Galaxy peti klub v karieri, ki jo je začel Arsenalu, bil vmes eno leto posojen Crystal Palace, igral pa je še za Chelsea in Romo. S Chelseajem je leta 2012 osvojil tudi ligo prvakov, za angleško reprezentanco pa je odigral 107 tekem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.