Raper Chorchyp bo stopil v ring

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Chorchyp in Darian Paladin se bosta na WFC 12 pomerila po pravilih K-1. (Foto: A Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovenski raper Chorchyp bo predvidoma decembra stopil v ring slovenske borilne organizacije WFC. "Sprva želim predvsem preizkusiti samega sebe," je za zurnal24.si dejal Chorchyp.
Oglej si celoten članek

Slovenska borilna organizacija World freefight challenge (WFC) je pod svoje okrilje privabila tri nove slovenske borce. Najbolj znan med njimi je zagotovo raper Chorchyp. Ob njem pa sta se v WFC telovadnici v Ljubljani premierno predstavila tudi Erni Kesič in Rok Štern.

Chorchyp je za zurnal24.si dejal, da se enostavno ni mogel upreti vabilu predsednika organizacije WFC Zlatka Mahiča. "To mi je bilo v čast. Mene borilne veščine spremljajo že celotno življenje. Poleg tega pa je to tudi neka promocija za mene, saj bom kmalu izdal samostojni album z naslovom Pot samuraja, ki je zelo povezan z borilnimi veščinami,“ je dejal Chorchyp, ki se je z borilnimi veščinami začel ukvarjati že pri rosnih desetih letih, nato pa je kar 12 let treniral karate, preizkusil pa se je tudi v kickboksu. Ne manjka mu niti tekmovalnih izkušenj, v ring pa naj bi premierno stopil decembra. "Sprva želim predvsem preizkusiti samega sebe. Nato pa bom videl, če mi bo šlo dobro, zakaj pa ne bi šel še dlje. Dokler bom lahko mahal, bom mahal in to je to. Ko bom enkrat star, bom pa svojim vnukom razlagal, da je bil njihov dedek pravi 'maher'. Oni pa mi seveda ne bodo verjeli," je v smehu o svojih ciljih govoril 96 kilogramov težki glasbenik, ki pa ni edini slovenski raper, ki se ukvarja z borilnimi veščinami, saj tudi Novomeščan Mirko Vorkapič uspešno športno pot združuje z glasbenim udejstvovanjem.

Chorchyp je dodal, da njegova glasbena kariera zaradi športa ne bo preveč zapostavljena. "Upam, da glasba ne bo preveč nasrkala. Dva meseca pred borbo bom moral verjetno odpovedati kakšen koncert. Toda zdi se mi, da je to zelo dobra promocija tudi zaradi glasbe. Bomo videli, potrudil se bom, če mi bo uspelo, mi bo," je še dejal Chorchyp, ki se bo boril po pravilih K-1 Style.

120 kilogramov mišic
Če bo šlo vse po načrtih, naj bi decembra svoj debi doživela tudi Kesič, ki tehta kar 120 kilogramov, in Štern. Oba se z različnimi borilnimi veščinami ukvarjata že dalj časa, na WFC pa se bosta borila po pravilih MMA. Po njunih besedah pa naj bi sedaj končno napočil čas za prvo profesionalno borbo. "Sprva želim predvsem preizkusiti samega sebe, da se ne podim le po telovadnicah, temveč da se preizkusim tudi v ringu,“ je dejal Kesič, medtem ko je Štern dodal: "Po pravilih MMA se še nisem boril, a mi je bila to vedno želja. Vedno treniram po pravilih MMA, tako da upam, da bom čim hitreje dobil priložnost.“ Tako Kesič kot Štern sta še dodala, da za zdaj o svojiih ciljih še ne želita govoriti. "Bomo videli, kaj bo pokazala prva borba," sta v en glas zatrdila borca, ki skupaj tehtata prek 200 kilogramov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.