Raptorji v podaljšku ohladili Vročico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Miami Heat je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doživel poraz v gosteh pri vodilni ekipi atlantske skupine ter drugi najboljši ekipi vzhodne konference Toronto Raptors po podaljšku s 104:112.
Oglej si celoten članek

Slovenski organizator igre Goran Dragić je prispeval 13 točk, 7 skokov in 9 podaj, ob metu iz igre 5:18 v 41 minutah igre za Miami.

Prvi igralec večera je bil domači košarkar DeMar DeRozan, ki je z 38 točkami izenačil svoj najboljši dosežek v sezoni, hkrati je prispeval še 10 skokov in 7 asistenc. Miami je igral brez poškodovanega Dwyana Wada, najboljši pri Miamiju je bil Joe Johnson z 28 točkami.

Kljub odlični predstavi pa prvi strelec tekme DeRozan ni bil zadovoljen s svojim učinkom v prostih metih: "Nezadovoljen sem, ker sem v podaljšku zgrešil tri proste mete, ki bi jih moral zadeti."

Miami z 38 zmagami in 28 porazi vodi v jugovzhodni skupini ter ostaja četrta ekipa v razvrstitvi vzhodne konference.

Ostroge in Bojevniki do novih zmag

V ekipah San Antonio Spurs in Golden State Warriors so se veselili novih domačih zmag. San Antonio je doma s 93:85 premagal Oklahoma City Thunder, Golden State Warriors pa Phoenix Suns s 123:116.

Najbolj razpoložena pri ostrogah sta bila Kawhi Leonard in LaMarcus Aldridge s 26 in 24 točkami. San Antonio bo redni del sezono končal kor vodilno moštvo jugozahodne skupine, to je še peti naslov zmagovalca skupine za Spurs v zadnjih šestih sezonah. San Antonio ima sicer v tej sezoni izkupiček zmag v domači dvorani AT and T Center 32-0, skupno pa sicer že 41 domačih zmag v nizu, kar je tretji najdaljši niz domačih zmag v ligi NBA.

"Bolj se je razvijala tekma, bolj so bili napadalni, bolj so igrali na moč, vsi so naredili tisto, kar se je od njih pričakovalo," je varovance pohvalil trener San Antonia Gregg Popovich.

Odlično gre tudi aktualnim prvakom Golden State Warriors, ki so vsega skupaj dosegli že 48 zaporednih zmag na domačem igrišču. Stephen Curry je bil znova najboljši s 35 točkami za bojevnike. Golden State je dosegel še 30. zaporedno domačo zmago v tej sezoni.

Liga NBA, izidi:

Toronto Raptors - Miami Heat 112:104 (podaljšek)
Goran Dragić 13 točk, 7 sk., 9 as. v 41 min. za Miami.

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 105:112
Charlotte Hornets - Houston Rockets 125:109
Philadelphia 76ers - Deroit Pistons 111:125
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 95:83
Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 103:92
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 93:85
Denver Nuggets - Washington Wizards 116:100
Golden State Warriors - Phoenix Suns 123:116
Portland Trail Blazers - Orlando Magic 121:84

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.