Raptorji vrnili udarec

Foto: EPA
Foto: EPA
V končnici severnoameriškega košarkarskega prvenstva še nič ni odločeno.
Oglej si celoten članek

Toronto Raptors so ponoči po dveh porazih v gosteh na domačem parketu slavil prvo zmago v finalu vzhodne konference. Kanadčani so goste Cleveland Cavaliers premagali z 99:84 ter zaostanek zmanjšali na 1:2 v zmagah. Cleveland je po 10 zmagah vpisal prvi poraz v končnici.

Po prepričljivih zmagah Clevelanda je že kazalo, da je konferenčni finale bolj kot ne odločen, da bosta zadnji dve tekmi le še formalnost. Vendar so tudi Konjeniki pokazali, da imajo slabosti, Toronto pa je z zmago ohranil upanje za zgodovinsko prvo napredovanje v zadnji krog boja za letošnji naslov prvakov.

V majici Toronta sta odločilni predstavi prikazala DeMar DeRozan z 32 točkami ter Kyle Lowry, ki je dodal 20 točk. Košarkar iz Demokratične republike Konga Bismack Biyombo je s 26 skoki spravljal v obup Cleveland ter navduševal domače navijače. Afriški košarkar je postavil mejnik Toronta v skoku v končnicah. Pri Clevelandu je LeBron James vpisal 24 točk, J.R. Smith je dodal 22 točk.

Toronto je z zmago na tretji tekmi izsilil peto tekmo končnice, ki bo znova v Clevelandu. Četrta tekma bo v noči na torek v Torontu.

Zmagovalec finala Vzhoda si bo priboril zaključne boje za naslov z zmagovalcem izenačenega finala na Zahodu, v katerem se merijo branilci naslova lige NBA Golden State in Oklahoma (1:1 v zmagah).

Liga NBA, finale Vzhoda (3. tekma):

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 99:84 (27:24, 33:23, 20:23, 19:14) /1:2/
DeRozan 32, Lowry 20; James 24, Smith 22.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.