Rašo, Erazem in Jaki, upate v Stožice?

Foto: Žurnal24 Jaka Lakovič letos ne igra veliko, a še vedno zna! To je dokazal prejšnji teden, Foto: Žurnal24 Maccabi - trenutno razmerje zmag in porazov 8:1 Foto: Žurnal24 Siena - trenutno razmerje zmag in porazov 8:1 Foto: Žurnal24 Unicaja - trenutno razmerje zmag in porazov 5:4 Foto: Žurnal24 Žalgiris - trenutno razmerje zmag in porazov 5:4 Foto: Žurnal24 Rimljani nimajo tako zvestega občinstva kot košarkarji Uniona Olimpije. (Foto: E Foto: Žurnal24 Lietuvos Rytas - trenutno razmerje zmag in porazov 3:6 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V torek ob 13. uri bo žreb drugega dela Evrolige (na zurnal24.si ga bomo spremljali v živo). Union Olimpija lahko dobi skupino s še tremi klubi z veliko tradicije in vsemi tremi s slovenskimi legionarji!
Oglej si celoten članek

V dirki za Final 4 je ostalo še to sezono 16 najboljših košarkarskih ekip Evrolige. Med njimi kot drugouvrščena iz svoje skupine ljubljanska Union Olimpija. To pomeni, da so Jure Zdovc in njegovi fantje v drugem bobnu in se tako v Top 16 ne bodo pomerili s Cajo Laboral, Realom Madridom in Fenerbahčejem (Emirja Prelždića tako v Ljubljano ne bo).

1. boben: Maccabi, Olympiakcos, Siena, Panathinaikos.
2. boben: Caja, Real, Fenerbahče, Olimpija.
3. boben: Žalgiris, Unicaja, Barcelona, Efes.
4. boben: Partizan, Roma, Lietuvos, Valencia.

16 ekip je razdeljenih v štiri bobne. Olimpija bo tako dobila eno ekipo iz prvega (zmagovalci skupin) in po eno iz tretjega in četrtega bobna. Na žrebu bo nekaj omejitev: v isto skupino ne morejo klubi, ki so bili skupaj že v prvem delu tekmovanja, prav tako sta lahko v eni skupini največ dve ekipi iz iste države (tudi iz lige NLB).

"Osebno bi rad videl, da dobimo Real Madrid in Barcelono, da napolnimo dvorano in smo tako še bolj motivirani," je pred časom dejal trener Zdovc. Real torej odpade, ker je v istem bobnu. Barcelona ostaja možen nasprotnik in bo najbolj neugoden nasprotnik iz tretjega bobna. Če jih res dobijo, v Center Stožice (v Evroligi je še nepremagana trdnjava) prihajata Erazem Lorbek in Jaka Lakovič. Tretji boben lahko da še Žalgiris ali Unicajo, kjer pa slovenskih košarkarjev ni več.

Olimpija je v prvem delu na 10 tekmah dosegla šest zmag (še dve pa je izpustila iz rok). In koliko jih imajo njeni potencialni tekmeci? Preverite v dodani galeriji, kjer smo zapisali tudi najbolj nevarne igralce teh ekip.

Najtežji tekmec za Olimpijo bo jasno iz prvega bobna: telavivski Maccabi, Siena ali atenski Olympiacos. Navijači bi najraje ekipo, ki je sicer najtežje premagljiva, a v njenih vrstah igra eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov – Rašo Nesterović. Nekdanji prvak lige NBA ima letos povprečje 9,8 točke in 5,5 skoka na srečanje. In potem je tukaj še četrti boben, kjer nobena od ekip v prvem delu ni posebej blestela: Roma, Lietuvos in beograjski Partizan. Le slednji imajo v svojih vrstah Slovenca – Jako Klobučarja.

Torej. Najbolj atraktivna skupina s čim več slovenskimi legionarji bi bila: Olympiacos, Olimpija, Barcelona in Partizan. Na papirju najlažja skupina za zmaje pa: Siena, Olimpija, Žalgiris in Lietuvos. In koga si želite vi?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.