Rašo: Evroliga se je približala NBA

Foto: Žurnal24 Rašo Nesterović letos za Olympiacos v Evroligi v povprečju dosega po 11,8 točke
Rašo Nesterović, ki se je po več kot desetletju igranja v ligi NBA vrnil v Evropo, je bil izbran za najboljšega košarkarja Evrolige v mesecu februarju.
Oglej si celoten članek

Rašo Nesterović v Olympiacosu doživlja novo pomlad in je eden ključnih košarkarjev Grkov tako v obrambi kot v napadu.

34-letni center in MVP (najkoristnejši igralec) Evrolige za uradno stran tekmovanja nagrado komentira: "To je velika čast, vedar pa je košarka moštveni šport. Nagrado bi morali podeliti tudi mojim soigralcem."

Spremembe so velike. Evropska košarka se je močno približala ligi NBA, še posebej zdaj, ko je napad dolg le 24 sekund. Igra je zato veliko hitrejša, veliko več je doseženih košev. Še dobro se spominjam, ko smo s Kinderjem leta 1998 premagali AEK z rezultatom 58:44.
Rašo Nesterović

Rašo si je naslov zaslužil z odlično predstavo proti Valencii, ki ji je nasul kar 16 točk, dominiral pa je tudi na tekmi v Istanbulu proti Ulkerju, a se ne ozira nazaj, pač pa željno pričakuje četrtfinalni obračun proti močni zasedbi Siene: "To bo velik izziv. Sienna je odlična ekipa. Med osmimi najboljšimi ekipami v Evropi ni slabih nasprotnikov. Moramo biti osredotočeni na našo igro. Zmagamo lahko le, če se dobro pripravimo na vsako tekmo posebej."

Nekdanji igralec Olimpije je primerjal tudi kakovost Evrolige leta 1999, ko je pred odhodom zadnjič nastopil v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, in Evrolige danes: "Spremembe so velike. Evropska košarka se je močno približala ligi NBA, še posebej zdaj, ko je napad dolg le 24 sekund. Igra je zato veliko hitrejša, veliko več je doseženih košev. Še dobro se spominjam, ko smo s Kinderjem leta 1998 premagali AEK z rezultatom 58:44."

Rašo je v finalih Evrolige igral trikrat zapored, leta 1997, 1998 in 1999. Letos ima torej priložnost za svoj četrti zaporedni nastop, saj je vmes igral v ligi NBA, a je še daleč od rekorda, ki ga drži Theodoros Papaloukas, ki je v finalu igral kar osemkrat zapored: "To je res neverjeten podatek. Imenitno je imeti v moštvu takega soigralca. To je za vse v ekipi le še dodatna spodbuda in samozavest. Upam, da nam bo uspel preboj v finale."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.