Ratejeva od favoritinje do poraženke

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Enaintridesetletna Martina Ratej je bila na 14. svetovnem prvenstvu v atletiki med favoritinjami za visoka mesta, nastop na Lužnikih v Moskvi pa je v metu kopja razočarana končala z 20. izidom (57,95 metra) in izpadom že v kvalifikacijah.
Oglej si celoten članek

Ločanka Martina Ratej, članica celjskega Kladivarja, bi morala za finale vreči 60,39 metra, uspel pa ji met le 57,95 metra.

"Po vseh izkušnjah na velikih tekmah danes nisem prišla niti iz kvalifikacij, v katerih sem bila vedno zanesljiva. S trenerjem Andrejem Hajnškom se morava usesti in pogovoriti. Spadala sem v ožji krog favoritinj, potem pa tak konec. Vso sezono sem delala za to veliko tekmo, potem pa na tako 'odletela'. Želim si, da bi bila znova stara Martina, ki se vzpenja v formi," je bila razočarana Ratejeva, ki je bila razen na lanskem evropskem prvenstvu v Helsinkih vedno finalistka velikih tekmovanj. Tokrat je bila daleč od tega cilja. Ratejeva je v zadnjem metu komaj presegla 50 metrov in zato odstopila.

Ambicij ni zmanjkalo

"O koncu kariere ne razmišljam. Imam še ambicije. Želim najti neko rešitev, ki bo meni v prid. S Hajnškom sem prišla na 67 metrov, ima znanje, vendar se moram pogovoriti z njim in razčistiti pri sebi, kako naprej. Gotovo ni ovira, da sem mati samohranilka, ker sem bila to že pred leti, ko sta bila otroka mlajša, in sem dosegala vrhunske izide, zdaj pa sta stara devet in 11 let. Realno sem pričakovala sedmo mesto ali višjo uvrstitev. Teden pred državnim prvenstvom v Celju in 14 dni pred svetovnim prvenstvom sem na treningih metala 64 metrov. Zdaj pa je tehnika na koncu 'škripala', delala sem napake. Telesno sem dobro pripravljena, vendar tudi sama ne čutim, da bi lahko metala tako, da bi prišla nad 65 metrov," je dodala Ratejeva.

Konec slovenskih nastopov v Moskvi

Poleg Martine Ratej je danes Marina Tomič izpadla v prvem krogu teka na 100 metrov z ovirami s 25. izidom (13,26), Jan Žumer pa z 42. časom (21,35) na 200 metrov. S tem je konec slovenskih nastopov v ruski prestolnici, kjer je na Lužnikih četrto mesto v metu kladiva osvojil Primož Kozmus, deveta je bila v finalu troskoka Snežana Rodič, v polfinalu na 1.500 metrov pa je nastopila še Sonja Roman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.