Ratejeva popravila slab vtis

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Martina Ratej je na VN Vzajemne v Novem mestu v metu kopja zmagala z metom, dolgim 60,75 metra, in nekoliko popravila slab vtis iz EP. Žan Rudolf je slavil na 800 metrov, a za dobro sekundo zaostal za normo za olimpijske igre.
Oglej si celoten članek

Mladinec Žan Rudolf (Mass) je na atletskem mitingu velike nagrade Vzajemne v Novem mestu zmagal v teku na 800 metrov (1:47,39) in za dobro sekundo zaostal za normo za OI v Londonu (1:46,30). Martina Ratej je v metu kopja za zmago presegla 60-metrsko oznako (60,75 metra).

Na sto metrov je slavila Sara Strajnar (Mass, 11,87) pred Merlene Ottey (Mass, 11,93), na še enkrat daljši razdalji je bila najboljša Liona Rebernik (Štajerska) s 24,30 sekunde, Sabina Veit (Štajerska) pa še ni povsem pozdravila poškodbo gležnja in se je nastopu v sprintu odpovedala.

V metu kladiva, uvodni disciplini mitinga, je zmagala Venezuelka Rosa Rodrigues, ki je edina presegla 70 metrov (70,98 metra), dobrih pet metrov pa je zaostala drugouvrščena Barbara Špiler, slovenska olimpijka (65,91 metra).

V skoku s palico je le dvojica presegla petmetrsko znamko, slavil pa je Andrej Poljanec (Krka, 5,35 metra), med dvema udeleženkama skoka v daljino pa je Nina Kokot (Velenje) skočila 6,26 metra.

Za dober izid je v metu diska poskrbel Madžar Robert Fazekas, ki je orodje vrgel 65,06 metra, Hrvat Martin Premeru pa je kroglo sunil skoraj 20 metrov (19,99 metra).

Devetnajstletni Ljubljančan Rudolf, lanski evropski mladinski podprvak, je 28. junija na evropskem prvenstvu v Helsinkih v polfinalu s skupno 12. izidom uspešno končal svoj prvi nastop v članski konkurenci na velikih tekmovanjih (1:47,41). Dan prej je bil skupno tretji v kvalifikacijah in je z 1:46,98 le za 19 stotink zaostal za svojim letošnjim članskim državnim rekordom. Pred tekmo v dolenjski prestolnici je čutil še nekaj bolečin v mišicah, zato za tekmo ni bil povsem nared.

"S trenerjem Svetlanom Vujasinom sva se zjutraj odločila, da bom vseeno nastopil. Po tekmi na EP sem naredil še močan trening, zato sem čutil še bolečine v mišicah. Danes sem imel zajca za ritem, ki pa je bil mogoče nekoliko prepočasen. Poleg tega so bile noge še utrujene in je malo zmanjkalo, da bo dosegel normo za OI. Sprva sem to načrtoval v nedeljo na državnem prvenstvu v Kopru, vendar pa tedaj že potujemo na naslednjo veliko tekmo. Zdaj bom vse misli usmeril na mladinsko SP v Barceloni. Tam bo taka konkurenca ali pa celo nekoliko močnejša, kot je bila na EP. Moj cilj je uvrstitev v finale in si ga resnično močno želim uresničiti," je dejal Rudolf.

Za Ratejevo je bil miting v organizaciji novomeškega kluba Krka popravni izpit po 21. mestu v kvalifikacijah in zgolj 51,60 metra, kolikor je zmogla na EP v Helsinkih. Tokrat je začela z 58,49 metra in neveljavnim metom, potem pa nadaljevala z 58,84, 59,85, 58,99 in končala s 60,75 metra v zadnji seriji. "Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Cilj je bil met prek 58 metrov, vsi so bili daljši, eden celo prek 60. Pokazalo se je, da nisem tako slabo pripravljena, kot se je pokazalo v Helsinkih. Zdaj me čaka le še DP v Kopru in treningi za OI v Londonu," je pojasnila Ratejeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.